Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №662 від 26.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корупційна схема

Водійське посвідчення за винагороду

Водійське посвідчення за винагороду

Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили групу осіб, яка налагодила корупційну схему отримання хабарів від фізичних осіб за видачу їм посвідчень водія спеціальних транспортних засобів сільськогосподарського призначення.

- Спільники упродовж 2014 року на системній основі вимагали та отримували неправомірну вигоду від громадян за оформлення та виготовлення свідоцтв про проходження навчання, складання державних екзаменів та видачу посвідчень водія, - зазначив начальник відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС України в Рівненській області майор міліції Павло Ковальчук. - До угруповання увійшли заступник директора вищого професійного училища та два головних спеціалісти обласної Держсільгоспінспекції. За грошову винагороду посвідчення водіїв отримували особи, які фактично не проходили навчання та не володіють відповідними навиками.

Оперативники УБОЗ викрили зловмисників “на гарячому”. Під час проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, зафіксовано п’ять фактів вимагання та поетапного отримання неправомірної вигоди вказаними особами, за співучастю з ще одним головним спеціалістом Державної інспекції сільського господарства в Рівненській області. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Окрім цього, під час проведення слідчих дій у службовому кабінеті заступника директора вищого професійного училища правоохоронці виявили та вилучили 300 набоїв калібру 5,6 мм, які вже направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

У даний час триває досудове розслідування за частиною 4 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

26.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2014p. 
На головну сторінку