Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №662 від 26.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Легке видалення найважчих плям та забруднень

Від плісняви Зникає під час прання при 60oC, якщо тканина виносить такі температури. З таких тканин, що не виносять температури вищої за 40oC, видаліть плісняву за допомогою оцту. Якщо білизна все ще пахне пліснявою, використайте дезинфікуючу рідину, що не містить відбілюючих компонентів, – дотримуйтесь інструкції.

Від грибка

Не давайте можливості грибку залишатись надовго. Замочіть одяг у холодній воді ненадовго перед тим, як потерти милом або почистити за допомогою миючого засобу для посуду. Якщо ж жирні плями залишаться, видаліть їх за допомогою газованої води.

Від гірчиці

Нанесіть прозорий засіб для миття посуду на пляму і залиште на 5-6 годин. Якщо ж спостерігатимуться залишки забруднення після прання, нанесіть трохи бензину або суміш з 25% аміаку та води у пропорції половина чайної ложки аміаку на півлітри води.

Від лаку для нігтів

Покладіть виріб на абсорбуючу поверхню. Нанесіть ацетон та висушіть негайно за допомогою паперового рушника. Не забудьте якомога швидше прибрати виріб із абсорбуючої поверхні, щоб пляма не розповсюджувалась. Ацетатні тканини не виносять ацетону, використовуйте аміловий ацетат у таких випадках.

Від олії

Нанесіть на пляму масло. Альтернатива: нанесіть бензин на пляму, покладіть паперовий рушник з обох боків тканини та стисніть. Одразу приберіть виріб, щоб пляма з паперу знову не повернулася на тканину.

26.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2014p. 
На головну сторінку