Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №663 від 03.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чемпіонат області

ФК “Гоща-АМАКО” обійшов “Маяк”

ФК “Гоща-АМАКО” обійшов “Маяк”

Перша ліга. 9 тур. ФК “Гоща-АМАКО” - “Случ” (Березне) – 4:2 (юнаки – 1:1), “Маяк” (Сарни) - “Сокіл” (Радивилів) – 2:2 (6:1), “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - ФК “Садове” - 1:0 (3:1), “Волинь-Цемент” (Здолбунів) - “ОДЕК” (Оржів) - 0:5 (0:0).

Здається, нинішній сезон у першій обласній лізі проходить під гаслом “Жодного туру без сенсацій!”. Такою несподіванкою минулої неділі став поєдинок у Сарнах, де лідер змагань приймав перед­останню команду чемпіонату.

Місцевий “Маяк”, який протягом п’яти ігор чемпіонату області жодного разу не пропускав, за кільканадцять хвилин до завершення гри із “соколятами” поступався їм у два м’ячі. Лише повна самовіддача гравців із Сарн завадила повноцінній сенсації на стадіоні “Мрія”. І врешті-решт лідер не лише відквитав один гол, а й в останній момент ліквідував гандикап у два голи. Проте нічия 2:2 для радивилівців - також безумовний успіх.

Ще два матчі останнього туру в чемпіонаті області варто віднести до категорії ігор лідерів із аутсайдерами. У Здолбунові “ОДЕК” на “одній нозі” обіграв місцевих “цементників”, забивши у ворота підопічних Олександра Довгальця п’ять “сухих” м’ячів. А в Гощі господарі на один гол менше “відвантажили” березнівчанам. Щоправда, “Случ” у своєму матчі, скориставшись розслабленістю суперника та масовими замінами гравців основи ФК “Гоща-АМАКО”, у підсумку забив два рази та завершив гру з прий­нятним рахунком - 2:4.

На приємну несподіванку небезпідставно розраховували і вболівальники ФК “Садове” у Кузнецовську, проте “атомники” хоча й мінімально, та переграли ще одного представника Гощанського району в чемпіонаті.

Отже, команди в першій лізі завершили перше коло, хоча для більшості з них ще залишилося провести по одній із пропущених ігор, а окремим клубам – і всі дві. Наразі на перше місце вперше у цьому чемпіонаті піднявся ФК “Гоща-АМАКО”, проте за втраченими очками лідером залишається сарненський “Маяк”, який ще не відчув гіркоти поразок, а в пасиві має тільки дві нічиї. На третій сходинці опинився “Ізотоп-РАЕС”, проте його звідти, швидше за все, “посуне” “ОДЕК”, якому в двох матчах, що лишилися (проти “Маяка” та “Сокола”), потрібно набрати хоча б два очки.

А справжнім розчаруванням першого кола став виступ ФК “Малинськ”, який, цілком ймовірно, друге коло розпочне із надзвичайно низького, як для нього, п’ятого місця.

Позаду - перше коло

Друга ліга. Пропущені матчі 7 тур. “Полісся” (Рокитне) - “Спартак” (Дубно) - 1:3, “Енергія” (Володимирець) - “Горинь” (Дубровиця) - 1:1.

28-29 червня в другій обласній лізі проведено заключні поєдинки першого кола – матчі сьомого туру, які не були зіграні через жалобу 15 червня.

Завдяки перемозі над аутсайдером із Рокитного, дубенський “Спартак” потіснив із третього місця рівненський “Водник”. А ось нічия в поліському дербі, грі між “Енергією” та “Горинню”, особливих змін до турнірки не внесла.

Нагадаємо, що у першості після першого кола з відривом у два очки від другого місця лідирує ФК “Вельбівне”.

Повне домінування “Славії”

Серед ветеранів. 5 тур. “Славія” - Дубенський р-н - 11:1, Радивилівський р-н - “Зеніт-ветеран” (Шубків) - 3:1, “Автоленд” (Здолбунів) - Костопільський р-н - 4:0, “Полісся” (Рокитне) - Володимирецький р-н - 0:1.

Продовжує громити своїх суперників по групі рівненська “Славія”. Цього разу під гарячу чи то руку, чи то ногу рівнян потрапили ветерани із Дубенського району. Як підсумок – одинадцять м’ячів, які залетіли до сітки воріт дубенчан. До честі останніх, яким все ж таки вдалося відзначитися голом престижу. До речі, цей м’яч став для “славістів” лише другим у п’яти матчах нинішнього чемпіонату.

Нагадаємо, що до закінчення першого кола залишилося зіграти ще кілька перенесених поєдинків в групі “Південь” та один матч - у групі “Північ”.

03.07.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2014p. 
На головну сторінку