Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №663 від 03.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Літо

7 способів зміцнити здоров’я влітку

7 способів зміцнити здоров’я влітку

Антистрес Стрес присутній у нашому житті завжди. Привести до сильного неспокою можуть як серйозна неприємність, так і будь-яка дрібниця, якій ми надали занадто великого значення.

Стрес присутній у нашому житті завжди. Привести до сильного неспокою можуть як серйозна неприємність, так і будь-яка дрібниця, якій ми надали занадто великого значення. Саме тому так важливо вміти використовувати в повсякденному житті прості, але дуже ефективні способи боротьби зі стресом. Один з найефективніших - щоденні прогулянки на свіжому повітрі. Вони позбавляють від негативних думок і стимулюють вироблення серотоніну і ендорфіну - гормонів, відповідальних за гарний настрій. Намагайтеся проводити вільний час в парку серед дерев і квітів хоча б 20-30 хвилин на день. Більше ходіть пішки – додому, до роботи, хоча б декілька зупинок. Також корисні нетривалі прогулянки перед сном. Інший спосіб зняти стрес - це кольоротерапія. Вона благотворно впливає на нервову систему, регулює гормональний фон, покращує настрій і дарує безліч позитивних емоцій. Оточіть себе приємними райдужними квітами - жовтими, помаранчевими, зеленими, блакитними. Нехай вони будуть в інтер’єрі, у вашому гардеробі, у вас на столі. Просто дивіться на них, і в підсумку самі не помітите, як настрій почне змінюватися на краще. Третій метод-антистрес, мабуть, один з найприємніших. Йдеться про захід сонця. Чому б теплим літнім вечором вам не помилуватися на свіжому повітрі цією чудовою картиною? Вона - джерело натхнення, світлих думок та життєвої енергії. Просто дивіться в тиші на цю красу і думайте про щось хороше.

Загартовування

Відома фраза “Якщо хочеш бути здоровим - загартовуйся!” і досі не втратила своєї актуальності. Загартована людина менше хворіє, швидше одужує, легше переносить як холод, так і спеку. Володіє міцним імунітетом і менш чутлива до змін погоди та атмосферного тиску. Найкращі способи загартовування - конт­растний душ і обливання. Приймаючи контрастний душ, ви відчуєте миттєвий приплив життєвих сил та енергії. Починати варто із злегка прохолодної води, поступово роблячи температуру все нижчою і нижчою. Звикнувши в такий спосіб до холоду, ви без зусиль зможете проводити самостійні обливання холодною водою, а також купатися у прохолодних відкритих водоймах і на морі при будь-якому показнику температури.

03.07.2014Лікар-методист ОЦЗ Галина Кашпер



Рівне-Ракурс №10 від 03.07.2014p. 
На головну сторінку