Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №665 від 18.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Необхідний збір

1,9 млн грн збору - на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

1,9 млн грн збору - на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

У разі реалізації суб’єктом підприємницької діяльності в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива необхідно сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Виробники алкогольних напоїв та пива платниками збору є лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам. У разі ж постачання такої продукції суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не платять збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Якщо здійснюється реалізація алкогольних напоїв та пива за договорами комісії (консигнації), платниками збору будуть суб’єкти підприємницької діяльності (крім виробників-комітентів у разі здійснення ними оптової торгівлі алкогольних напоїв та пива), які отримують на свій рахунок кошти або інші види компенсації за продаж цієї продукції

Звертаємо увагу, що звітність зі збору подається щомісячно до органу доходів і зборів, у якому платник перебуває на обліку, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Суму збору, зазначену в розрахунку, платник зобов’язаний сплатити протягом десяти календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку.

Так, за січень-червень 2014 року платники збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства ДПІ у м. Рівному перерахували до бюджету 1,9 млн грн збору.

18.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2014p. 
На головну сторінку