Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №665 від 18.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради фахівця

Догляд за волоссям влітку

Безперечно, літо - найбезтурботніший час року. Однак саме влітку потрібно звертати найактивнішу увагу на стан свого волосся. Бо якщо цього не робити, восени їх, а значить, і вас, чекають неабиякі проблеми. Дотримання кількох нескладних правил по догляду допоможе вам зберегти локони здоровими і красивими.

Мити голову влітку доведеться частіше звичайного, і не тільки заради естетики: частки пилу осідають на волоссі і травмують його. Вода повинна бути не гарячою, але теплою, а шампунь - підходящим для частого застосування. Влаштовуйте голові контрастний душ - це стимулює кровообіг і зміцнює волосяні цибулини.

Після миття використовуйте кондиціонер або сироватку. При необхідності нанесіть на посічені кінчики рідину з силіконом.

Феном краще не користуватися - він пересушує волосся. Але якщо без нього зовсім вже ніяк, обзаведіться моделлю з іонізаторами, а потужність виставляйте мінімальну.

Два рази на тиждень робіть маску для волосся або підживлюйте шевелюру косметичними оліями.

Щодня вранці і ввечері по 5 хвилин масажуйте голову щіткою з натуральної щетини.

Не виходьте на сонце без капелюха.

Забудьте про фарбування і постарайтеся обходитися мінімумом укладань. Дайте волоссю відпочити.

Краща дієта - відсутність дієти

Що б ми не говорили про сонце, сіль і пил, ніщо так не шкодить волоссю, як незбалансована їжа, особливо дієти зі зниженим вмістом калорій. Локони будуть здоровими лише тоді, коли меню буде різноманітним, а ви не будете голодувати.

У період ударної літньої відпустки нам особливо потрібні тваринний білок і залізо для заповнення кератинових втрат. Вітаміни А і Е зволожують і зміцнюють волосся, вітаміни групи В - прискорюють їх зростання, вітамін F - допомагає повернути блиск.

Відповідно, необхідно включати в харчування нежирне м’ясо і птицю, яйця, горіхи і морепродукти, жовті та оранжеві овочі. І не забувайте про полівітаміни, вони, як і раніше, - дуже корисна річ.

18.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2014p. 
На головну сторінку