Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коротко

Шахрай - “психолог”

Природні здібності психолога 20-річний Олександр застосував для того, щоб виманити у 15-річного студента Рівненського коледжу економіки та бізнесу ноутбук. Звичайно, на руку шахраєві зіграла й Назарова довірливість, який приїхав навчатися до Рівного з Тернопільщини.

І хоч хлопці знайомі, студент коледжу не одразу погодився позичити Олександрові ноутбук, який йому купили батьки, щоб добре навчався. Хлопчина згодився лише після того, як старший товариш запевнив його, що ноутбук йому потрібен для роботи тільки на два дні. Чому Назар не змінив свій намір позичити Олександрові ноутбук навіть тоді, коли той зізнався, що занесе його до ломбарду, невідомо. Мабуть, бажання допомогти людині, яка пообіцяла за кілька днів викупити закладену річ, і якій на той момент були вкрай потрібні кошти, зробили свою підступну справу.

- Ця подія трапилася 31 березня. Олександр у той же день заніс ноутбук до ломбарду та здав його на свій паспорт, отримавши 1100 гривень, - розповів Ілля Клімашевич, прокурор прокуратури м. Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді. - Гроші молодий чоловік витратив на власні потреби. Ноутбук він, звичайно, в обіцяний строк не викупив, тому Назар звернувся до правоохоронних органів. Дії 20-річного рівнянина в ході досудового розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство), що виразилися в заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою. Між обвинуваченим та неповнолітнім потерпілим за участі законного представника останнього було укладено угоду про примирення в кримінальному провадженні, оскільки учасники кримінального процесу дійшли згоди щодо правової кваліфікації обвинуваченого. А ще Олександр у повному обсязі відшкодував матеріальні збитки. Рівненський міськсуд покарав підсудного, який до цього до кримінальної відповідальності не притягувався, штрафом у розмірі сорока не­оподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це - 680 гривень.

24.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку