Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №667 від 31.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Яблука

Яблука

Яблука — один з найпопулярніших фруктів у нашій країні. Протягом року, а влітку особ­ливо, яблука можна зустріти практично в кожному домі! Причиною цьому є те, що яблука не тільки надзвичайно смачні, але і дуже корисні! Але чим корисні яблука, які корисні речовини вони містять, і який позитивний ефект дають організму? Давайте спробуємо розібратися!

Що корисного в яблуках

По-перше, близько 0,6% маси яблука становить клітковина — харчові волокна, целюлоза, яка є джерелом глюкози для нашого організму. Крім того, клітковина виступає як нормалізатор травлення — багато дієтологів рекомендують вживання продуктів, які містять клітковину, між прийомами їжі. Ось чим корисні зелені яблука, визнані кращим продуктом для “перекусів” між прийомами їжі!

По-друге, яблука є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів! Можете собі уявити — вітаміну А в яблуках у півтора раза більше ніж у цитрусових, а за кількістю вітаміну B2 яблука помітно випереджають інші фрутки, а цей вітамін корисний для травлення і стимулює ріст!

По-третє, яблука містять до 0,3% маси пектину — речовини, яка разом з клітковиною дозволяє знизити рівень холестерину в крові!

Чим корисні яблука для організму

Яблука захищають від атеросклерозу та серцевих захворювань! Завдяки зниженню рівня холестерину, про який ми говорили вище, знижується небезпека закупорки судин бляшки холестеринів, запобігає розвиток атеросклерозу судин, а вживання всього двох-трьох яблук на день, за умови збалансованого харчування, може знизити ймовірність серцевого нападу на 32%!

Яблука дозволяють нормалізувати травлення! Завдяки харчовим волокнам (клітковині) яблука можуть виступати в якості нормалізаторів травлення — як засіб проти закрепів. Важливо також зазначити, чим корисні печені яблука - вони можуть виступати в якості легкого проносного і сечогінного засобу! Крім того, свіже зелене яблуко може виступати відмінним засобом проти нудоти або навіть зупинити блювоту!

Яблука корисні діабетикам! Не дивлячись на велику кількість цукру в яблуках, вони не можуть нашкодити діабетикам, тому що містять фруктозу, яка не викликає гіперглікемію.

Яблука можуть виступати в якості чудового засобу проти безсоння! Вміщені в яблуках мікроелементи сприяють мозковій активності і підтримують нервову систему! Крім того, свіжовичавлений яблучний сік можна давати маленькій дитині, щоб заспокоїти, коли вона плаче. Сік володіє прекрасною заспокійливою дією.

Не варто забувати, що яблука містять велику кількість антиоксидантів, які захищають організм від раку! Крім того, яблука містять фітонциди, що володіють дезінфікуючою дією! Яблука навіть захищають зуби від карієсу! Володіючи такою кількістю корисних властивостей, яблука - ключовий елемент раціону людини, яка піклується про своє здоров’я чи здоров’я сім’ї!

31.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 31.07.2014p. 
На головну сторінку