Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №669 від 14.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нововведення

Триває громадське обговорення створення Служби фінансових розслідувань

В Україні планують запровадити європейську модель фінансового контролю розпорядників бюджетних коштів. На розгляді в Уряді та Верховній Раді перебуває законопроект про створення Служби фінансових розслідувань.

Основні переваги створення служби:

- зосередження у єдиній структурі зусиль з протидії загрозам у фінансово-економічній сфері;

- зменшення тиску на бізнес, сприяння фінансової прозорості, створення рівних і справедливих для всіх правил;

- усунення дублювання функцій правоохоронних органів та збереження бюд­жетних коштів.

Нове відомство об’єднає 5 служб, які існують сьогодні: податкова міліція, управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС (в частині розслідування податкових порушень), управління по боротьбі з економічними злочинами МВС, відповідна служба в СБУ і Держфінінспекція).

Процес створення служби не вимагатиме додаткових видатків. Водночас буде зекономлено державні гроші за рахунок скорочення структур-дублерів. За словами першого заступника голови Державної фіскальної служби Володимира Хоменка, при створенні Служби фінансових розслідувань пройде істотне скорочення співробітників, а решті підвищать зарплати.

Вказане є вагомим аргументом для ліквідації корупційних ризиків в діяльності служби.

З додатковою інформацією про створення СФР можна ознайомитись за адресою: http://minrd.gov.ua/baneryi/gromadske-obgovorennya-stvorennya.

Запрошуємо представників бізнесу, громадськості та засобів масової інформації Рівненщини на зустріч з керівництвом оперативного та слідчого управлінь ГУ Міндоходів у Рівненській області для обговорення питання створення Служби фінансових розслідувань та результатів роботи податкової міліції за 7 місяців 2014 року. Зустріч відбудеться 12 серпня 2014 року о 10:00 в приміщенні ГУ Міндоходів у Рівненській області (м. Рівне, вул. Відінська, 12).

14.08.2014В.о. заступника начальника СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області полковник податкової міліції В.Ф. Дзюбак



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2014p. 
На головну сторінку