Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №669 від 14.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коротко

Неуважний військовий

Військова автоколона в складі шести автомобілів зупинилася в селі Симонів Гощанського району. 13 військовослужбовців зупинилися, щоб поїсти та дозаправити автомобілі. Коли ж вони знову відправились у дорогу, один із солдатів виявив відсутність свого автомату.

Військовослужбовці направлялись із Чернігівської області на Закарпаття. Під час обіду солдат-контрактник почепив свій автомат на спинку лавки, на якій сидів. Однак, виїжджаючи із бази відпочинку, вочевидь, забув про нього. Військовий схаменувся, коли колона доїхала до села Підлужжя Дубенського району. Повернувшись назад, війскові зброї вже не знайшли, тому повідомили про це до міліції.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Гощанського райвідділу. Матеріали справи скеровано до військової прокуратури, де відносно військовослужбовця відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.413 Кримінального кодексу України (втрата або зіпсування ввірених для службового користування зброї, бойових припасів, засобів пересування, предметів технічного постачання або іншого військового майна внаслідок порушення правил їхнього зберігання). Втрачена зброя оголошена в розшук, орієнтовано весь особовий склад міліції Рівненщини. До відпрацювань також долучаються і члени громадських формувань з охорони громадського порядку.

Правоохоронці звертаються до громадян: у разі отримання будь-яких відомостей щодо втраченої вогнепальної зброї, одразу звертайтесь до міліції. Водночас, співробітники міліції звертають увагу на те, що на підставі частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

14.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2014p. 
На головну сторінку