Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №669 від 14.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню

Гратен з баклажанів та помідорів

Гратен з баклажанів та помідорів

Інгредієнти: баклажани - 600 г, помідори (соковиті некислі) - 800 г, цибуля - 250 г, часник - 5 зубчиків, сир пармезан - 120 г, базилік свіжий або заморожений - 8-10 листочків, оливкова олія для смаження, сіль, чорний мелений перець.

Приготування: цибулю порізати півкільцями або кубиками, часник подрібнити ножем. Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти шкірку і порізати невеликими шматками довільної форми. На оливковій олії злегка обсмажити часник з цибулею. Додати помідори і порізаний базилік, посолити, накрити кришкою і на невеликому вогні, час від часу помішуючи, тушкувати приблизно 15 хв. Кружальця баклажанів посолити з кожного боку і залишити на 8-10 хв. щоб вони пустили сік. Потім баклажани обсмажити на змащеній оливковою олією сковорідці до рум’яної скоринки. Сир натерти на дрібній терці. Форму змастити оливковою олією. На дно форми викласти третину тушкованих помідорів. На помідори – половину обсмажених баклажанів, поперчити. Баклажани зверху присипати третиною тертого пармезану. Знову викласти частину помідорів. Поверх – баклажани, що залишилися, поперчити. Притрусити сиром. Сир покрити помідорами, що залишились. І на кінець, гратен присипати рештками сиру. Форму зі стравою помістити у розігріту до 200 °С духовку і випікати 15-20 хв. до рум’яної скоринки.
14.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 14.08.2014p. 
На головну сторінку