Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №672 від 04.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Не дорахувалися

Сміттєвози-привиди

У ході проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Комунального автотранспортного підприємства 1728 спеціалісти Державної фінансової інспекції в Рівненській області не дорахувалися двох автомобілів спеціального призначення (сміттєвозів із заднім завантаженням КО-427-70 на базі автомобіля МАЗ 5337-А2). Куди поділися сміттєвози і чи були вони насправді? На підприємстві ревізорам надали лише договір на придбання двох сміттєвозів вартістю 1 мільйон 390 тисяч гривень та первинні документи.

Як з’ясувалось, минулого року КАТП-1728 за результатами торгів уклало договір з ТзОВ “Торгова компанія “ВЛІВ” на придбання за державні кошти двох сміттєвозів. Кошти постачальнику автотранспортне підприємство за автомобілі не перерахувало. Далі, КАТП 1728 чомусь передає придбані сміттєвози відповідно до укладених договорів на зберігання виробнику - ТзОВ “Торгова компанія “ВЛІВ”. Згідно з умовами договорів-зберігання, один сміттєвоз мав би зберігатися за адресою виробника у м. Кременчук Полтавської області, другий – в м. Рівне. В ході проведення контрольного заходу фінінспектори за вказаною адресою в Рівному автомобіля не виявили, про що склали відповідний акт.

З метою документального та фактичного підтвердження обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювались між КАТП 1728 та ТзОВ “Торгова компанія “ВЛІВ”, рівненські ревізори звернулися у Державну фінансову інспекцію в Полтавській області щодо проведення зустрічної звірки в ТзОВ “Торгова компанія “ВЛІВ”. Результат – нульовий. До зустрічної звірки полтавських держфінінспекторів підприємство не допустило, аргументуючи відсутністю осіб, упов­новажених на допуск працівників контролюючого органу до зустрічної звірки. При другій спробі – ТзОВ “Торгова компанія “ВЛІВ” за юридичною та фактичною адресою ревізори не виявили.

Отож, куди поділися сміттєвози-привиди, за які треба було б заплатити 1 мільйон 390 тисяч гривень державних коштів, і чи були вони насправді? Схоже, що ні, бо за результатами ревізії угоду між КАТП-1728 та з ТзОВ “Торгова компанія “ВЛІВ” планується розірвати. Мільйонна афера не вдалася...

04.09.2014Прес-служба ДФІ в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2014p. 
На головну сторінку