Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №673 від 11.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Стрілянина на трасі"Київ-Чоп" - є постраждалі.А винуватець хто?

Стрілянина на трасі"Київ-Чоп" - є постраждалі.А винуватець хто?

Рівненщина в черговий раз “прославилася” на всю Україну. Про стрілянину на трасі “Київ-Чоп”, яка сталася наприкінці минулого тижня і з якою пов’язують відому в регіоні людину – Михайла Бузинарського, вже повідомили всі провідні ЗМІ. При цьому інформація про подію подавалася і подається неоднозначно.

Попервах йшлося про збройний напад на Михайла Бузинарського, який стався на міжнародній трасі поблизу Бабина. За словами самого Михайла Бузинарського, його машину зупинили невідомі. Як розповів він журналістам, його машину “підрізав” бус, який їхав попереду. З “буса” вискочили люди та накинулися на нього. Після того, як вдалося вирватися, у нього двічі вистрелили.

Подію Михайло Бузинарський пов’язує зі своєю професійною діяльністю. Каже, що при МВС він зараз займаєть­ся виявленням представників незаконних збройних формувань.

За кілька годин після поя­ви цієї інформації, свою версію події виклали правоохоронці.

“Учора, близько 17-ї години, три автомобілі зупинилися на узбіччі дороги, щоб вирішити конфлікт, який виник між водіями з приводу порушення Правил дорожнього руху. В ході суперечки Михайло, який керував автомобілем “Мерседес Е220” дістав пістолет та почав стріляти в бік водіїв та пасажирів “Фольксваген Т-5” і “ДАФ”. Пасажири “Фольксваген Т-5” отримали вогнепальні поранення. 42-річний Вадим з Новоград-Волинська отримав наскрізне поранення правої ноги та поверхневе поранення лівої гомілки, а його земляку - 49-річному Василю куля влучила в живіт. Стан його тяжкий. На місці події міліціонери виявили гільзи від стрілецької зброї та сліди крові. Вилучені докази направлені на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Рівненській області. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство вчинене із застосуванням вогнепальної зброї). Міліціонерами проведені всі необхідні першочергові процесуальні дії. У зв’язку з тим, що один з учасників події має причетність до правоохоронних органів, матеріали кримінального провадження скеровані до органів прокуратури”, - заз­начається в повідомленні міліції.

Нагадаємо, ім’я Михайла Бузинарського довгий час було пов’язане з громадською організацією “Український вибір”, яку очолює кум Путіна - Віктор Медведчук. Після Помаранчевої революції Михайло Бузинарський керував приймальнею Президента на Рівненщині. Після цього очолював інспекцію праці.

На початку тижня, на спеціально скликаній прес-конференції, свою позицію у цій справі оприлюднила прокуратура.

“У ході досудового дослідування одному із працівників департаменту МВС Украї­ни повідомлено про підозру вчинення злочину. На даний час встановлено, що 4 вересня на узбіччі автодороги в селі Бабин Гощанського району під час суперечки, що виникла між водіями 3-х автомобілів з приводу порушення Правил дорожнього руху, один із них, працівник МВС України, зас­тосував зброю. Внаслідок чого пасажир та водій одного з автомобілів отримали вогнепальні поранення. Так само отримав вогнепальні поранення працівник МВС. Нами внесено клопотання про обрання зазначеному працівнику МВС запобіжного заходу, яке на даний час розглядається”, - повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Рівненської області Михайло Мікула.

Правда, якого запобіжного заходу прокуратура вимагає - він не уточнив. Так само не зміг прокоментувати працівник прокуратури інформацію про те, яким чином високопосадовець МВС зміг зникнути з обласної лікарні, в якій його охороняли спецпризначенці. Проте запевнив, що зараз його місце перебування прокуратурі Рівненщини відоме, хоча, де саме знаходиться винуватець – не сказав.

Стосовно того, чи з табельної зброї стріляв чиновник МВС, організатор прес-конференції відповіді не дав. При цьому зазначив, що пістолет вилучений, проведені тести на алкоголь, але їх результатів поки що немає. Скільки триватиме судове засідання з приводу обрання запобіжного заходу – організатори прес-конференції прог­нозувати не беруться.

11.09.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2014p. 
На головну сторінку