Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №673 від 11.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ФутЗАЛ. Екстраліга

Порядок якщо і не б’є клас, то здатний створити масу проблем

1 тур. 6 вересня. “Енергія” (Львів) – “СумДУ” (Суми) – 8:1, “Ураган” (Івано-Франківськ) – “Спортлідер+” (Хмельницький) - 1:4, “Лукас” (Кременчук) – “Титан-Зоря” (Покровське) – 3:2, “Приват” (Кривий Ріг) – “ЛТК” (Луганськ) – 1:2.

“Кардинал-Рівне” – “Локомотив” – 1:2 (1:0).

Рівне: Дєнюжкін - Кручок, Танський, Маринюк, Басич - Ситник, Волянюк, Фаренюк, Кашуба - Сондак, Гарбарук, Поддубний.

Харків: Литвиненко (Іваняк, 21) – Д.Сорокін, Шпигар, Журба, Білоцерковець - Клочко, Рогачов, Овсянніков, Бондар – О.Сорокін, Федорченко, Шамлі, Бессалов.

Голи: Кашуба (13) - Федорченко (31), Белоцерковець (31)

Попередження: Волянюк (18) - Шпигар (15).

Незважаючи на солідне посилення в міжсезоння в складі чемпіонів України, чого не можна сказати про їхнього суперника , у головного тренера “Локомотива” Євгена Ривкіна були всі підстави з тривогою чекати першого матчу в новому сезоні. І, перш за все, через господарів паркету - добре відомо, наскільки непередбачуваними бувають підопічні граючого тренера “Кардинал-Рівне” Сергія Піддубного в рідних стінах. А те, з яким настроєм він виводить футболістів на площадку, нас­кільки надихає їх підтримка місцевих вболівальників - дозволяє рівненським футболістам творити справжні дива. Це випробував на собі той же “Локомотив”, який останню гру з рівнянами минулого сезону безславно програв - 0: 4.

Як би там не було, але господарі дуже обережно і акуратно розпочали матч. Загалом передачі йшли ближньому, і тільки голкіпер Дєнюжкін іноді дозволяв собі робити довгі передачі вперед. Рівняни свідомо віддали територію харків’янам, відпрацьовуючи в обороні, а попереду зробили ставку на контратаки. Що ж до Сергія Піддубного, то він прийняв рішення не виходити цього дня на майданчик, і з перших хвилин, з лави запасних, уважно стежив за грою. А ось його візаві, Євген Ривкін, уже на 8-й хвилині змушений був активно включатися в гру - з лавки запасних раз-по-раз чулися його заклики до своїх футболістів діяти швидше.

Однак вони не були почуті, адже харків’яни продовжували діяти академічно, і хоча й більше володіли м’ячем, серйозної роботи у голкіпера рівнян Віталія Дєнюжкіна не було. Натомість, його візаві, Литвиненко, вперше вступив у гру лише наприкінці 13-й хвилини, і харків’яни одразу пропустили. Волянюк, після розіграшу кутового, пробив зльоту метрів із 13-ти, воротар “Локо” відбив м’яч перед собою, і тут як тутопинився Кашуба, який точно пробив у правий кут воріт. Перший гол новачка “Кардинал-Рівне” в першому ж офіційному матчі і 1: 0 на користь господарів.

Євген Ривкін змушений брати тайм-аут. Але не минуло й двох десятків секунд, як, той же Кашуба, ледь не відзначився в друге, хоча був просто зобов’язаний це зробити. Басич, передачею з ауту, вивів свого партнера віч-на-віч із Литвиненко, Віталій залишив позаду голкіпера залізничників і пробив по порожніх воротах, але м’яч пролетів повз дальню праву стійку уже порожніх воріт!

Після того, як рахунок був відкритий, малюнок гри не змінився, проте, у рівнян підстав його міняти не було. В обороні вони діяли дуже надійно, а Дєнюжкіну залишалося підчищати дрібні огріхи своїх партнерів, а ті, при нагоді допомагали своєму воротареві.

Навіть один м’яч переваги став хорошим допінгом для рівнян. На початку другого тайму вони сміливо нав’язували боротьбу супернику вже в середині майданчика, причому робили це досить організовано. Тому “Локомотив” був змушений вдаватися до дальніх ударів, зачасту неточних, хіба що Дмитро Сорокін на 23-й хвилині майже з лінії карного майданчика справа перевірив на міцність ближню стійку, від якої м’яч відлетів в аут.

Час йшов, а “Локомотив” ніяк не міг додати. Мало того, що харків’яни діяли без швидкості, так ще й всі їхні дії в атаці, розіграші стандартів - легко читалися, а, отже, й легко руйнувалися та накривалися господарями майданчика. Благо, що в гостей досить довга лава, з неї і надійшло підсилення. Федорченко досить активно включився в гру, а коли на 31-й хвилині Клочко зробив йому передачу, четвертий номер “Локомотива” потужним ударом відправив м’яч у дальній лівий кут.

Біда для господарів не прийшла одна. Вже за кілька секунд Дєнюжкін був змушений вдруге діставати м’яча із сітки. Це Журба з правого кутового прострілив уздовж воріт, а Білоцерківець буквально запихнув м’яч у ворота.

Тепер вже Сергій Піддубний змушений був брати хвилину, після якої господарі знайшли в собі резерви, щоб додати в грі. На 33-й хвилині Волянюк, після діагональної передачі від Ситника, цілком міг забивати, знаходячись в метрі від лівої стійки, але м’яч, якимось дивом влучив у Іваняка, а не затріпотів у сітці. А незабаром обидві команди “сіли” на 5 фолів, і змушені були діяти з ризиком нарватися на шосте порушення.

Згодом, Кашуба змарнував ще одну нагоду оформити дубль. На 34-й хвилині рівненський дебютант знову вийшов на побачення з голкіпером, але цьогоразу вже з Іваняком, яий після відпочинку замінив Литвиненка, але тут досвід взяв своє. Голкіпер “Локомотива” вийшов з воріт, скоротивши таким чином кут обстрілу і прийняв м’яч на себе.

Ближче до закінчення матчу “Локомотив” став більше піклуватися про збереження рахунку, не особливо перей­маючись атаками. Щоб знайти щілину в обороні залізничників, “Кардиналу” одного бажання не вистачило. Не допомогло і підключення до атак Дєнюжкіна на заключній хвилині гри. Старання було багато, але гостроти не вистачало. Гості діяли холоднокровно, і рівнянам так і не вдалося змінити рахунок.

Рівняни, незважаючи на поразку, довели, що порядок якщо і не б’є клас, то здатний створити йому масу проблем.

11.09.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2014p. 
На головну сторінку