Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вину визнав

Грабіжника храмів затримали

Грабіжника храмів затримали

Днями до мілції почергово надійшли повідомлення, що невідомий обікрав приміщення церков у селах Бранів та Бокшин, що на Кореччині. Міліціонери оперативно встановили особу зловмисника, яким виявився 28-річний раніше судимий Максим із Гощі.

З його слів, він вирішив скоїти ряд крадіжок з метою збагачення. З храму в селі Бранів Максим поцупив два хрести, чаші, церковні облаштунки та підсвічники. Крім того, він холоднокровно понищив церковне майно та побив ікони. В Бокшині прихопив із собою три літри церковного вина та зібрану милостиню в сумі п’ять гривень!!! Зловмисник не знав куди збути викрадені речі тому повикидав їх у безлюдних місцях у траву.

В ході проведення досудового розслідування міліціонери встановили, що окрім крадіжок з культових споруд Максим обікрав ще й будинок у селі Городище. Зловмисник заволодів мобільним телефоном, крупами та вермішеллю. Крім того, проник у дитячий садок у селі Черниця, звідки викрав продукти харчування та музичний центр.

Він розумів, що збувати викрадені речі може бути небезпечно для його свободи і тому вирішив залишити аудіо-колонки до музичного центру в кущах поблизу дитячого садка, а інші складові викинув у лісі.

Відомості за диними фактами внесено до ЄРДР. Відкрито кримінальні провадження за крадіжку та за умисне пошкодження майна.

Максим народився у місті Хабаровськ, Російської Федерації. У 1991 році отримав громадянство України. У 2007 році був засуджений на Вінниччині до п’яти років та трьох місяців за викрадення автомобіля, а у грудні 2012 року звільнився з місць позбавлення волі. У 2014 році одружився, непрацюючий.

Вирішується питання про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Максим повністю визнає свою вину та максимально сприяє слідству. Зокрема, у встановленні місця перебування викрадених речей.

18.09.2014



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2014p. 
На головну сторінку