Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №676 від 02.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ухилились від податків

Припиннено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру

На 24 мільйони гривень від сплати податків ухилились зловмисники. Крім того, при проведенні обшуків міліціонери вилучили кошти, отримані в результаті незаконної конвертації, в сумі близько 800 тисяч гривень. Правоохоронці вживають всі необхідні заходи, спрямовані на відшкодування збитків державі.

Конвертаційний центр був створений трьома особами та діяв протягом двох років. Злочинна група мала міжрегіональні зв’язки, розповсюдивши свою діяльність на території Рівненської, Тернопільської, Київської та інших областей України. Центр утворений з ряду фіктивних, зареєстрованих у Києві підприємств. Ці фіктивні суб’єкти господарювання використовувалися для прикриття незаконної діяльності по конвертації й реконвертації коштів, ухилення від сплати податків для низки підприємств і організацій.

Зловмисники маскували фіктивні підприємства та запобігали виявленню їх незаконної діяльності. Для прикриття своїх злочинів, учасники групи організовували імітацію господарської діяльності, проводячи у мінімальному обсязі офіційну торгівлю та надаючи послуги на виконання робіт.

- Учасникам організованої групи повідомлено про підозру, — повідомив заступник начальника УБОЗ УМВС України в Рівненській області, підполковник міліції Володимир Мамай. - Відкрито кримінальні провадження за частиною З статті 28 (Вчинення злочину організованою групою), а також за частиною 2 статті 205 (Фіктивне підприємництво) та частиною 2 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. На даний час працівниками УБОЗ УМВС вживаються заходи, спрямовані на забезпечення відшкодування збитків, завданих протиправною діяльністю організованої групи, та вирішується питання щодо скерування матеріалів справи до суду.

02.10.2014



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2014p. 
На головну сторінку