Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №681 від 06.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Турботи підприємства

Будні реального сектора України

Будні реального сектора України

Цієї середи на Рівненському “Льонокомбінаті” відбулася прес-конференція. Загалом подія буденна, бо відроджене з руїн підприємство постійно інформує рівнян про свою роботу та здобутки. Однак тема нинішнього заходу була далеко не святкова. Черговий раз наша влада взялася “допомагати” реальному сектору. Ось що розповів власник Рівненського “Льонокомбінату” Олег ЧЕРВОНЮК.

- На території нашого підприємства знаходяться три великі бомбосховища. Коли я придбав підприємство, то ці приміщення були у вкрай занедбаному стані. Хоча інші приміщень колишнього велетня легкої промисловості були також в стадії руїни. Довго нам було не до впорядкування бомбосховищ, адже займалися ремонтом виробничих цехів, завозили обладнання і практично з нуля почали виготовляти тканини. Коли розпочалася російська агресія, я зрозумів, що в робочий стан потрібно привести бомбо­сховища, бо може так статися, що вони будуть потрібні для рятування життя рівнян, тим більше, що в трьох спорудах можуть знайти притулок близько трьох тисяч людей.

Ми почали робити ремонт власним коштом, але нам потрібна була консультація фахівців цивільної оборони. Сьогодні головна проблема бомбосховищ - непрацююча система водовідведення, без якої використовувати їх за призначенням просто неможливо. До того ж до двох бомбосховищ ми навіть не маємо доступу, адже вони знаходяться на території, яку зай­має інша фірма, а над одним із укриттів навіть розпочали будівництво чотириповерхового будинку.

На жаль, допомоги від наших державних органів ми не отримали, а навпаки, розпочато кримінальне провадження стосовно “приватизації” бомбосховищ. Хочу сказати, я ніколи не приватизовував “Льонокомбінат”, це було зроблено ще у 90-х роках минулого століття попереднім власником. А я придбав уже приватну власність – цілісний майновий комплекс ВАТ “Рівнельон”. Серед об’єктів колишнього комбінату були й ці бомбосховища, які на той час вже давно не рахувалися захисними спорудами.

Сім років це нікого не цікавило, і лише тоді, коли ми вирішили за власні кошти їх привести до ладу, про бомбосховища згадала і наша влада. Замість того, щоб займатися розширенням виробництва, створенням нових робочих місць, ми змушені витрачати безліч часу на різного роду судові тяганини.

При тому бомбосховища - це далеко не єдина проблема, з якою доводиться стикатися. Так, у нас пробують відняти водогін, який життєво необхідний для нормальної роботи підприємства, та наші ж електромережі. Не залишають нас у спокої податківці та митники. Для того, щоб відстояти своє право працювати та виробляти продукцію, наше підприємство змушене вести десятки судових процесів.

А тепер ще виявилося, що порушена кримінальна справа, за якою підприємство взагалі намагаються відібрати.

Я не знаю, як ми збираємося йти до Європи з таким ставленням до виробничників. Складається враження, що наші чиновники роблять все можливе, щоб українці нічого не виробляли, жили в злиднях та були б легкою здобиччю для агресора. Така ситуація далі продовжуватися не може.

Я написав відкритий лист до Президента України Пет­ра Порошенка і сподіваюся, що він зможе припинити чиновницьке свавілля на Рівненщині.

06.11.2014Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2014p. 
На головну сторінку