Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №253 від 17.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кубок України з футболу

»Верес» припинив боротьбу

»Верес» припинив боротьбу

Рівненський “Верес” у рамках 1/32 розіграшу Кубка України з футболу поступився на власному полі новоствореному клубу Першої ліги - ФК “Львів” - 0:2.

“Верес” (Рівне) - ФК “Львів” - 0:2.

Арбітри: А. Тютюн, О.Мартищенко, С.Шкільний, Я.Коломис.

“Верес” (Рівне): Сікальський, Герус, Назаренко (Іщук 63), Сидоров, Літвінчук, Федорчук (Колаковський 69), Шевчук, Скороход, Вознюк, Ткачук, Никончук (Любар 83).

ФК “Львів”: Бабак, Гриценко, Жданов, Гамарник (Деревльов 37), Баглай (Рябовол 80), Войтович, Б.Баранець, Г.Баранець, Мазяр, Романюк, Лукащук (Теплий 60).

Голи: Г. Баранець (6), Войтович (79, з пен.)

Попередження: Шевчук (40), Колаковський (72) - Гамарник (31), Лукащук (40).

Незважаючи на різницю у класі із суперником, шанси нашої команди на вихід до наступного раунду турніру не здавалися примарними. Впродовж останніх років рівняни довели, що можуть боротися на рівних не лише з рівними собі за силою, а й з більш іменитими командами. Варто згадати хоча б перемогу над “Закарпаттям” та феєричну гру із запорізьким “Металургом” (який, зрештою, дійшов до фіналу) у минулому сезоні.

Цього разу суперником “Вереса” жереб обрав першоліговий ФК “Львів”.

Крім фактору свого поля та підтримки власних уболівальників, деякою мірою допомагала рівнянам і погода. Злива знівелювала перевагу гостей у техніці. Мокрий, важкий для гри газон “обіцяв” багато силової боротьби.

Це підтвердив і початок поєдинку. Футболісти обох команд вийшли максимально зарядженими на перемогу, тому жорстка гра на грані фолу інколи навіть переростала у жорстокість.

Вирішальним багато у чому став швидкий гол гостей. Григорій Баранець підхопивши м’яч на підступах до карного майданчика рівнян, завдав потужного дальнього удару по воротах Сікальського і відкрив рахунок.

Забитий гол допоміг львів’янам швидше заспокоїтися та контролювати гру у подальшому. Футболістам же “Вереса” така невдача, схоже, сплутала усі карти. Тепер їм обов’язково слід було йти вперед, аби хоча б зрівняти рахунок.

Слід сказати, матч, попри негоду, проходив на досить високих швидкостях. Господарі безперервно атакували, а гості подовгу контролювали м’яч, намагаючись розхитати оборону рівнян.

На 31-ій хвилині Бабак ледве перевів на кутовий удар когось із футболістів нашої команди після розіграшу штрафного. Згодом небезпечно було вже біля воріт Сікальського, коли наш воротар не зміг перервати небезпечний простріл з правого флангу - врятував захисник, вибивши шкіряного з лінії воріт.

Ще одну непогану нагоду зрівняти рахунок не використали “вересівці” під завісу першого тайму. Комбінацію партнерів ударом з лінії карного майданчика завершував Літвінчук - трохи неточно.

У другій половині зустрічі прогалини в обороні “Вереса” почали з’являтися все частіше: непогані нагоди для взяття воріт втратили Романюк та Баглай.

У господарів же найактивнішим був Скороход. Спочатку Юрій пробивав головою з гострого кута після навісу партнера справа, а потім, обігравши трьох суперників, пройшов до воріт Бабака, та в останню мить нашому футболісту не вистачило майстерності - м’яч влучив у ногу захисника і вилетів за межі поля.

У середині другого тайму красиво здалеку пробивав Вознюк - знову мимо.

А 79-та хвилина стала вирішальною у грі. Львів’янин Юрій Войтович, розвівши м’яч та Сікальського по різних кутах воріт, чітко реалізував досить спірний пенальті.

Рівненські футболісти і після двох пропущених голів продовжували атакувати, аби бодай скоротити рахунок. Проте, фінальний свисток судді зафіксував результат 0:2 - не на нашу користь. Тож “Верес” припинив свій похід за національним Кубком.

“На результат поєдинку вплинув швидкий гол гостей, після чого супернику грати було набагато легше, - констатував тренер ФК “Верес” Микола Волков. - Нам просто не пощастило забити, хоча і програш вважаю закономірним”.

17.08.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2006p. 
На головну сторінку