Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №681 від 06.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

“Рівне Активне” руйнує стереотипи

“Рівне Активне” руйнує стереотипи

Відомо, що слово Фестиваль асоціюється з певними розважальними заходами – концертами, виставами, майстер-класами. Організатори Фестивалю “Рівне Активне”, який відбувся в перших числах листопада за ініціативи РММГО “Фундації регіональних ініціатив” у Рівному, до розважальної частини дійства додали ще й пізнавальну, надавши молоді інформацію про можливість реалізувати себе в творчих проектах громадських організацій.

Фестиваль “Рівне Активне” розпочався 1 листопада зі знайомства учасників з гостями з інших міст та нічної екскурсії містом. Урочисте відкриття фестивалю розпочалося у Молодіжному експериментальному театрі “МЕТР”. Цього вечора відбувся тренінг з лідерства від рівненського активіста Артема Наавгуста.

На другий день фестивалю у Скайбарі “Манхеттен” пройшла основна його частина – “Ярмарок громадських організацій”, в якому взяли участь волиняни та київські активісти. Ярмарок відкривав Тарас Тарасов - виходець з селища Квасилів, IT-підприємець, засновник та гендиректор компанії “JoyRocks”. Тарасов - єдиний український бізнесмен, який зумів продати ігрову студію великому західному видавцеві та нині успішно працює в США.

Згодом представники усіх організацій мали змогу розповісти про свою діяльність. Виступаючі - відзвітуватись про успішно проведені власні проекти та заходи. Адже метою фестивалю було залучення учасників із різних областей країни та обмін досвідом.

Гості Ярмарку дізналися про такі організації, як “Пласт”, “Молодь-ДІЄ”, Національний природний парк “Дермансько-Острозький”, “Екоклуб”, “Зеленька”, “Лікарняні клоуни”, Джаз-клуб “ДжЕм”. Під час майстер-класів гості робили ляльки-мотанки, закладки до книжок, вивчали ази китайської і дізналися, як правильно робити масаж і візаж. Особливо всім сподобався “Ковток Рівного”, де було дуже багато позитиву - жартів, рухливих майстер-класів, поппінгу та танго від ведучих і М’яча Дредбола. Дізналися гості і що таке соціоніка. В Євро-Арті завершилося все дискусією на тему “Хто повинен займатися розвитком міста: держава чи люди?

І перед закриттям дводенного фестивалю усі присутні мали змогу у кафе-бар-клубі “Джем” насолодитися музикою від рок-гурту “MANGUST”. Завершився фестиваль феєричним фаєр-шоу.

- Фестиваль “Рівне Активне” проводився з метою активізації молоді Рівного, залучення її в різні Громадські організації, – прокоментувала заступник голови РММГО “Фундації регіональних ініціатив” Любов Гриб. - Гостям ми хотіли показати наше гарне місто, тому провели нічну екскурсію. А для рівнян головне дізнатися, які громадські організації у нас існують, і де молоді можна себе реалізувати. Тому представники цих організацій проводили лекції, майстер-класи.

Програма заходу була як культурно-освітньою, так і розважальною. Раніше в інших містах були спроби об’єднати Громадські організації – проводилися круглі столи, та це було дещо формально.

Ми ж вирішили провести свій фестиваль у більш розважальному форматі, показати на прикладах активність громадської діяльності. Присутні мали змогу побачити, що наша діяльність корисна, цікава і приносить задоволення учасникам. Ми розповіли і показали, що молодь може брати участь у цікавих проектах, а також реалізовувати власні ініціативи.

Фестиваль зародився завдяки тому, що спочатку сама була учасницею “Майстерні громадської активності”. Саме в цьому проекті треба було придумати певний захід і реалізувати його. Після цього в мене народилася ідея провести Фестиваль “Рівне Активне”. Обговоривши проект з нашою командою, ми протягом трьох тижнів підготували усе необхідне для його проведення.

Сподіваюся, що Фестиваль “Рівне Активне” сподобався його учасникам і в майбутньому дасть поштовх до об’єднання творчої молоді у різноманітних проектах, виставках. Проводячи Фестиваль “Рівне Активне”, ми руйнуємо стереотипи, що Рівне - це мале нудне місто без історії та призначення. Сподіваюся, ми зробили крок до заснування бренду міста як активного, так і цікавого міста для розвитку та реалізації молодіжних ініціатив.

06.11.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2014p. 
На головну сторінку