Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №681 від 06.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисно

Вода з лимоном: п’ємо вранці і оздоровлюємося

Вода з лимоном: п’ємо вранці і оздоровлюємося

Всі чули про те, що вода з лимоном натщесерце дуже корисна. Але чим саме? Навіщо нам радять пити її щоранку за півгодини до сніданку. Як тільки ви встали, відріжте від лимона шматок, вичавіть його в склянку з водою і швидко випийте. Таким способом ви і ранкову спрагу вгамуєте, і допоможете своєму організму в боротьбі за здоров’я. Хвилин через 20-30 можна снідати. Тільки в такому випадку ви відчуєте всі одинадцять корисних властивостей лимонної води.

Вода з лимоном “підстьобує”

імунну систему

Скажіть спасибі вітаміну С, який міститься в лимоні і легко засвоюється. Саме вітаміну С частенько не вистачає всім нам, живучи в постійному стресі. Імунітет чуйно реагує на його нестачу, і ми відчуваємо себе слабкими і безпорадними, швидко втомлюємося, не можемо впоратися з поганим настроєм. Вітамін С не вміє накопичуватися в організмі, тому потрібно робити “ін’єкції” кожний день.

В лимоні багато калію

Не дивуйтеся. Так, в абрикосах і бананах його більше, але банани калорійні, а абрикоси - продукт сезонний. Лимони є в будь-якому магазині цілий рік, і гріх не скористатися ними як джерелом калію, який необхідний для роботи мозку і безперебійного функціонування нервової системи.

Вода з лимоном покращує травлення

Тому рекомендується пити її в першу чергу вранці, до сніданку. Лимонний сік знімає симптоми печії, прибирає відрижку і перешкоджає газоутворення в кишківнику.

Лимон допомагає печінці

Вода з лимоном вранці виводить горе­звісні токсини, допомагаючи травним ензимам працювати краще. А ще лимонна вода “напуває” печінку, і їй легше працювати.

Лимон освіжає подих

Приємна властивість лимонного соку - освіжати подих. Невипадково до винаходу зубної пасти багато правителів і багатих людей вранці полоскали рот водою з лимоном. Лимонна кислота в чистому вигляді роз’їдає емаль зубів, а в невеликій концентрації прекрасно полегшує зубний біль і гінгівіт.

(продовження в наступному номері)

06.11.2014Лікар-методист ОЦЗ Галина Кашпер



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2014p. 
На головну сторінку