Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №681 від 06.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Кунжут

Кунжут

Кунжут - це такий продукт, який буквально на сто відсотків складається з корисних інгредієнтів. Він здатний допомогти нашому організму побороти і запобігти безлічі недуг. До основних корисних властивостей кунжуту відноситься:

- нормалізація обміну речовин. Поліпшується стан крові. Знищує холестеринові прошарки в судинах;

- кунжут допоможе впоратися з багатьма проблемами, пов’язаними зі статевим середовищем;

- суттєво допомагає при лікуванні мастопатії;

- відмінно справляється з багатьма шкірними захворюваннями;

- омолоджує організм, покращує колір шкіри і її структуру, розгладжує зморшки;

- кунжут допоможе впоратися з багатьма простудними захворюваннями;

- має велику цінність серед людей, охочих скинути зайві кілограми;

- має протиракові властивості;

- у кунжуті містяться рослинні лігнани, аналоги жіночих статевих гормонів. Тому багатьом жінкам у віці рекомендують вживати цей продукт;

- допомагає боротися з остеопорозом;

- хороший і корисний інгредієнт багатьох страв, широко використовується в кулінарії.

Звичайно, на цьому корисні властивості кунжуту не закінчуються. Вище вказані лише основні пункти. На деяких з них варто зупинитися докладніше.

Лікування застуди

При регулярному вживанні кунжуту помітно підвищується імунітет до простудних захворювань. Це пов’язано з мікроелементами, які містяться в ньому. З давніх часів кунжутне насіння використовували для полегшення дихання при легеневих захворюваннях або астмі.

Варто відзначити, що якщо змішати макове, лляне і кунжутне насіння, то можна отримати потужний афродизіак. Це така речовина, яка стимулює бажання розмножуватися. До речі, діє така суміш не лише на жінок, але і на чоловіків. Так що можете брати цей рецепт на озброєння.

Ось кунжут чим корисний справді, так це своїми позитивними властивостями для травної системи. Однак через те, що людський шлунок дуже сильно реагує на кунжутне насіння, його необхідно вживати в дуже обмеженій кількості. Якщо з’їсти жменю цього продукту натщесерце, то може різко з’явитися спрага, нудота і роздратування шлунку, буде сильно хотітися щось проковтнути. Тому для поліпшення засвоєння і зниження шкідливих наслідків кунжутні зерна необхідно обсмажувати.

Також відмінний спосіб знизити негативний вплив кунжуту на травну систему - подати його з медом. Вживаючи кунжут подібним чином, ви помітите, що апетит помітно знижується. Отже, його можна активно використовувати для схуднення. Багато дієтологів рекомендують вживати цю рослину, так як крім зниження ваги, людина отримує безліч додаткових плюсів.

06.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2014p. 
На головну сторінку