Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №681 від 06.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню

Шоколадний кекс... з кабачком

Шоколадний кекс... з кабачком

Інгредієнти:кабачок, 1,5 стакана борошна, 1ст.л. какао, 1ч.л.соди гашеної оцтом, 2 невеликих яйця, 2 ст. л. цукру, 0,5 стакана олії, 1 ст. л. масла, 1 ст. л. цукру,1 ст. л. какао,

кабачок, 1,5 стакана борошна, 1ст.л. какао, 1ч.л.соди гашеної оцтом, 2 невеликих яйця, 2 ст. л. цукру, 0,5 стакана олії, 1 ст. л. масла, 1 ст. л. цукру, ­ 1 ст. л. какао,

Приготування: натерти на бурякову тертку кабачок так, щоб вийшов 1 стакан, відтиснути сік. Змішати в мисці 1,5 стакана борошна, 1 ст. л. какао, 1 ч. л. соди гашеної оцтом. Окремо збити 2 невеликих яйця, 2 ст. л. цукру, 0,5 стакана олії. Додаємо рідку суміш в суху, збиваємо міксером. Не лякайтесь, тісто вийде дуже густим. Додаємо кабачки, збиваємо далі, тісто поступово набуде кремоподібного стану. Викладаємо у формочки. Випікаємо при 180° С, 25-30 хвилин, якщо кекси маленькі, 45-50 хвилин, якщо один великий. Готовий, охолоджений кекс можна присипати пудрою, а можна полити глазур’ю.

Глазур простенька: 1 ст. л. масла, 1ст.л.цукру, 1ст.л.какао, у каструльці доводимо кипіння, кип’ятимо 5 хвилин, даємо охолонути ще хвилин 10. Далі глазуруємо кекси.

До тіста можна додати подрібнений шоколад, родзинки, горіхи.

06.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 06.11.2014p. 
На головну сторінку