Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №686 від 15.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Інтерв'ю

Сергій Рибачок “З політичного життя я нікуди не йду…”

Сергій Рибачок “З політичного життя я нікуди не йду…”

У нашому суспільстві сформувалася стійка нелюбов до чиновництва взагалі, та до його вищої ланки зокрема. У цього феномену, на жаль, є реальне підґрунтя. Дуже багато держслужбовців швиденько навчились перекладати бюджетні та “людські” гривні у власні кишені, і після уходу з посад ставати процвітаючими “бізнесменами”. На щастя, з цього правила є виключення.

Так, коли ми домовилися про інтерв’ю з колишнім очільником Рівненщини Сергієм Рибачком, то до однієї з рівненських кав’ярень, де ми й зустрілися, екс-губернатор приїхав на старенькому “БМВ”, яке у нього було ще за часів роботи викладачем в Острозькій академії. Тому перше запитання було про статки Сергія Рибачка.

- Я ніколи не вважав себе бідною людиною, хоча і заможним ніколи не був. Я представник середнього класу. Що стосується машини, то її придбав три роки тому, і вона мене повністю задовольняє. Скажу більше – я і маршрутки не цураюся. Коли був головою ОДА стояв в чергах у магазинах і абсолютно нічого за зорного в цьому не бачу. Ми повинні зрозуміти – державні службовці, це такі самі громадяни, які не мають жодних привілеїв.

- Пане Сергію, наскільки складно було вам зважитися на те, щоб добровільно піти у відставку?

- Навпаки, все було дуже просто. Коли наша політична сила не взяла участь у формуванні нинішньої правлячої коаліції - керівництвом партії було прийняте рішення щоб ті наші активісти, які працюють в органах виконавчої влади на відповідальних посадах, пішли у відставку. Я, звісно, підтримав цю ініціативу. Це чесне, європейське рішення. Якщо ми не у владі, то ми не відповідаємо за її рішення. Тим більше, що для мене особисто посада не самоціль, і вважаю, що триматися “за крісло” - не порядно.

- Ваш попередник на посаді губернатора передавав вам справи керування областю протягом п’яти хвилин. Скажіть, якщо новий голова ОДА попросить вас ґрунтовно ввести його в курс справ – ви погодитеся?

- Маленьке уточнення, мені передавав справи попередник не п’ять, а дві хвилини. Що ж стосується нового голови, то коли він буде призначений, я з великою радістю допоможу йому війти в курс справ, та ознайомлю з усіма нашими напрацюваннями. Справа в тому, що більшість проектів повинні запрацювати “не за один день”, і тому, якщо, звісно, це буде потрібно новому голові, готовий консультувати.

- А чим Ви займаєтесь зараз?

- Тим самим чим і всі останні роки, навчаю студентів у рідній “Острозькій академії”, яку і сам колись закінчив. Це досить цікава та корисна робота, яку я не переривав, навіть, під час роботи на посаді голови ОДА. Скажу більше, спілкування зі студентами допомагає на окремі проблеми дивитися під іншим кутом. До того ж, продовжую займатися політичним консультуванням.

- Ви й надалі братимете участь у політичному житті?

- Обов’язково, адже вважаю, що досвід, набутий на посаді голови ОДА, треба використати на благо нашого українського народу.

15.12.2014Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2014p. 
На головну сторінку