Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №686 від 15.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Засідання міськвиконкому

І про людей згадали і про себе не забули

І про людей згадали і про себе не забули

У вівторок відбулося заключне цього року засідання Рівненського виконавчого комітету Рівненської міської ради на якому було розглянуто і підтримано одноголосно 22 питання.

Не будемо перераховувати всі, а зупинимося лише на тих, які на нашу думку були б цікавими для загалу.

Закінчується 2014 рік, і в чергове члени Рівненського міськвиконкому заговорили про пільгові перевезення у громадському транспорті. А також згадали про запровадження перевезень в обласному центрі великогабаритними автобусами, переглянувши тариф для цих перевезень. Не оминули і теми про впровадження єдиного квитка у транспорті. Щоправда тут, зі слів голови, виникли несподівані проблеми.

Отже у 2015 році рівненські студенти та учні й надалі продовжуватимуть їздити у тролейбусах міста за половину вартості. Так само, як і в маршрутних таксі платитимуть, як і раніше, на 25% менше.

Як повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк - на рік такі пільги коштуватимуть бюджету міста близько мільйона гривень, і додав: “Це молоде покоління і така пільга їм передбачена законом”. Проте, Віталій Мілетійович, зауважив, що в разі змін в Україні і запровадження адресної грошової допомоги на проїзд у міському транспорті, то ці гроші можна буде в разі чого перекинути на ці цілі.

Ніяк не приживеться в Рівному ідея перевезення усіх пільговиків без обмежень великогабаритними автобусами у Рівному.

Начальник управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк: “Коли великогабаритні автобуси працювали на лініях, ми на 25 відсотків мали менше число звернень від пільговиків, тому що для них не було проблемним проїхати з Північного мікрорайону до торгових центрів. Виходячи з цього просимо підтримати пропозицію і зрівняти вартість проїзду в маршрутці та великогабаритному автобусі”.

Виявляється, якщо держава не компенсує проїзд пільговиків у міських великогабаритних автобусах, то цей тягар можна перекласти на плечі звичайних пасажирів. Тепер вартість квитка за проїзд в таких автобусах з двох гривень подорожчає на чверть, та становитиме 2 гривні 50 копійок. Міська влада сподівається, що таким чином зможе вмовити перевізників не тримати автобуси у гаражах. Чи влаштує перевізників такий крок виконкомівців дізнаємося згодом?

Вкотре не обійшлося і без обговорення впровадження системи єдиного квитка для громадського транспорту в Рівному. І тут, на думку міського голови Рівне Володимира Хомка, знайшлася проблема. Так за умовами договору, усі пільговики мають безкоштовно отримати проїзні документи, а кошти на ці картки має зарахувати держава, і якщо з отриманням цих карток мешканцями Рівного проблем, як таких не повинно бути, то як видавати картки аналогічній не місцевій категорії – питання руба. А корейці, які і запропонували впровадити систему єдиного квитка в Рівному, згідно договору, хочуть мати 6% і від цих відрахувань. Справді проблема з розряду не вирішених.

Тому міський голова вирішив звернутися за порадою до столиці, адже подібна система вже запроваджена в Києві. Там єдиний квиток працює на 30 маршрутах. Окрім того, Володимир Хомко з цього приводу чекає пропозицій від членів виконкому та громади. Хоча, і вважає, що найпростішим вирішенням проблем з перевезенням пільговиків стало б впровадження адресної допомоги. Тоді, всі були б у рівних умовах, зайшов у транспорт - розрахуйся за проїзд.

Ось такими були на нашу думку головні питання підняті на останньому засіданні міськвиконкому. Окрім того потрібно згадати і про заключне питання порядку денного – “Про преміювання за листопад”. Так міський голова Рівного Володимир Хомко та його четверо заступників, згідно рішення Рівненського міськвиконкому, отримають премію, причому не одну, а одразу дві, попереду ж свята. Першу – за підсумками роботи за листопад, другу – до професійного свята – Дня місцевого самоврядування. Так згідно рішення міськвиконкому, за листопад мер міста Володимир Хомко та його заступники Сергій Васильчук, Галина Кульчинська, Олексій Хмилецький та Андрій Філін отримають премії в розмірі 50% від посадового окладу за підсумками роботи за листопад, а також в розмірі 100% посадового окладу з нагоди Дня місцевого самоврядування…

15.12.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2014p. 
На головну сторінку