Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №687 від 22.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Слідство

Привласнення державних коштів

Правоохоронці провели досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення бюджетних коштів у великому розмірі, шляхом завищення об’ємів виконаних робіт із капітального ремонту об’єктів соціальної сфери у м. Кузнецовськ, що було вчинене за попередньою змовою групою осіб.

У ході слідства встановлено, що троє посадових осіб одного із приватних акціонерних товариств Рівного під час виконання робіт з капітального ремонту, використовуючи своє службове становище, привласнили бюджетні кошти у сумі 201 тисячі гривень. Матеріали кримінального провадження передані на розгляд до Рівненського міського суду. За вчинений злочин, посадовцям загрожує до восьми років позбавлення волі, згідно з частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України.

А у березні цього року працівники міліції викрили керівника одного з комунальних підприємств Сарненської міської ради, який уклав договір на купівлю сміттєвоза, на що витратив майже 650 тисяч гривень бюджетних коштів. Однак автомобіль у користування підприємства так і не потрапив, хоча кошти за нього оплачені у повній сумі, та оформлені відповідні документи про його отримання.

Відомості про кримінальні правопорушення внесені до ЄРДР за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Вжитими заходами у рамках кримінального провадження правоохоронці забезпечили відшкодування завданих збитків на суму 230 тисяч гривень, а також пред’явили цивільний позов до керівника комунального підприємства на суму 420 тисяч гривень. Судом накладено арешт на майно службовця на суму 81 тисячу гривень.

22.12.2014



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2014p. 
На головну сторінку