Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №688 від 25.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Потрібно знати

РИЗИКОВАНЕ ЗАДОВОЛЕННЯ

РИЗИКОВАНЕ ЗАДОВОЛЕННЯ

Напередодні новорічних та Різдвяних свят феєрверки, петарди, ракети та інші яскраві вибухові “іграшки” особливо притягують до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Але з кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від таких забав каліцтва, термічні опіки, інші травми. Дуже часто це трапляється внаслідок не­обережного, неправильного та безграмотного користування піротехнічними виробами.

Тож доречно нагадати про те, як не стати жертвою святкової продукції.

Необхідно купувати піротехніку тільки дорослим в спеціально призначених для цього магазинах, ні в якому разі не на базарах, ринках, а тим паче просто з рук.

При купівлі піротехнічних виробів обов’язково ознайомтеся з інструкцією, вона повинна бути на кожному виробі. Якщо немає інформації щодо використання - то виріб є не сертифікованим, тому користуватися ним небезпечно.

Перевірте термін зберігання, його встановлює сам виробник, і ніхто не має права цей термін продовжити.

Обов’язково перевірте, чи не пошкоджена упаковка, чи не має пошкоджень сам виріб.

Отже, як бачимо, основні правила безпеки прості і не потребують великих матеріальних затрат. Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до ваших домівок.

Разом із тим варто задуматись про повну відмову від використання піротехніки у зв’язку із складною ситуацією, що склалася у нашій державі.

25.12.2014Заступник начальника курсів з НВР НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області Андрій Мощук



Рівне-Ракурс №10 від 25.12.2014p. 
На головну сторінку