Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №691 від 26.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розслідування

Сутичка з копачами бурштину

Сутичка з копачами бурштину

15 січня в селі Глинне Рокитнівського району працівникам міліції та працівникам лісової охорони при виконанні ними службових обов’язків було здійснено опір невідомими особами в балаклавах, двох працівників міліції госпіталізовано до Рокитнівської лікарні.

В цей день згідно з наказом та плану райвідділу було здійснено оперативно-розшукові заходи з викриття та попередження зловживань у сфері надрокористування, а також покращення стану протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю, попередження знищення лісових масивів внаслідок незаконного видобутку бурштину. В ході відпрацювання стався конфлікт між громадянами та правоохоронцями. Громадяни, які займаються незаконним видобутком бурштину в кількості від 150 до 200 осіб, перешкоджали правоохоронцям дістатися до місця видобутку “сонячного каміння”, а також таким чином виконувати їх службові обов’язки. Особи, які перекривали прохід у болото, на зауваження працівників міліції не реагували, а ще більше висловлювалися нецензурними словами. Деякі з них, будучи в балаклавах та сподіваючись на те, що уникнуть покарання, нанесли тілесні ушкодження працівникам міліції. Двох правоохоронців було доставлено до Рокитнівської центральної лікарні з попереднім діагнозом закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування, - зазначив начальник Рокитнівського РВ УМВС підполковник міліції Сергій Русанівський. – Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлюються всі обставини події та особи які нанесли тілесні ушкодження правоохоронцям.

26.01.2015



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2015p. 
На головну сторінку