Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №693 від 09.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пам'ять

Продовження подвигу

71 рік тому Рівне було визволено від фашистських окупантів

2 лютого 1944 року частини Першого Українського фронту під командуванням генерала армії Ватутіна ввійшли до окупованого фашистами Рівного. Активну участь у визволенні міста взяли піхотні частини 13-ої армії генерала Пухова, козаки 8-ої гвардійської кавалерійської дивізії імені Морозова, якій було присвоєно почесне найменування “Ровенська”. Під час взяття Рівного німці втратили 6000 чоловік.

З нагоди 71-ої річниці визволення Рівного від фашистських загарбників викладачі та слухачі Рівненської автошколи Товариства сприяння обороні України у понеділок поклали вінок до пам’ятника радянським воїнам, партизанам і підпільникам на площі Перемоги. Хвилиною мовчання вшанували вони пам’ять полеглих героїв.

Директор Рівненської автошколи ТСОУ, керівник депутатської фракції ВО “Батьківщина” в обласній раді Юрій БОГДАНОВИЧ запевнив, що українці ніколи не забудуть про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним і незалежним. Шкода, що ця ціна й далі продовжує зростати в умовах військових дій на Сході країни.

Пам’ять про безсмертний подвиг визволителів України та Європи від коричневої чуми і сьогодні надихає захисників Вітчизни, які зі зброєю в руках боронять суверенітет, незалежність та соборність нашої держави на Донбасі, вважає голова Рівненської обласної організації ТСОУ, народний депутат України 6-го скликання Сергій КОШИН.

На необхідності подальшого посилення в структурах оборонного товариства патріотичного виховання молоді та вдосконалення її технічної підготовки до служби в Збройних Силах України наголосили голова Рівненської міської організації ТСОУ Володимир ДМИТРУК та заступник директора Рівненської автошколи ТСОУ, член бюро міської організації ТСОУ Сергій ЛЕВЧУК.

Того ж дня з нагоди звільнення міста від фашистських окупантів на військовому меморіалі кладовища “Дубенське” відбувся мітинг-реквієм, який завершився урочистим покладанням вінків на Алеї Героїв. Сьогодні у Рівному залишилось троє його визволителів - Віра Михайлівна Болоніна, Віра Василівна Муригіна та Андрій Костянтинович Моїсеєнко. В День визволення міста працівники соціальних служб передали їм від міського голови продуктові пакети, квіти та грошову допомогу в розмірі три тисячі гривень кожному.

09.02.2015Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2015p. 
На головну сторінку