Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №693 від 09.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як вибрати оцет

Як вибрати оцет

Оцет — незамінний продукт в арсеналі кожної господині. Він використовується для приготування багатьох страв, для розпушення тіста, широко застосовується в консервуванні, готуванні маринадів, соусів, заправок. Надати їжі неповторний смак може тільки хороший якісний оцет, тому до вибору його необхідно підходити дуже відповідально.

Оцет може бути натуральним або синтетичним. Натуральний продукт містить у собі безліч самих різних вітамінів і мікроелементів, які сприяють не тільки правильній роботі організму, але і його очищенню. До натуральному оцту відносять спиртовий, яблучний, фруктово-ягідний, бальзамічний і винний.

Синтетичний оцет — це продукт хімічного виробництва, одержуваний шляхом розведення концентрованої синтетичної оцтової кислоти, яка містить шкідливі для здоров’я людини речовини. Тому використовувати його краще для господарських цілей, а не для приготування їжі.

Щоб відрізнити справжній оцет від синтетичного, уважно вивчіть етикетку. Такі написи, як “столовий оцет”, “оцтова кислота (70-80%)” та “есенція”, говорять про ненатуральность продукту. Етикетка ж справжнього оцту містить такі написи, як “спиртовий”, “біохімічний” або ж “натуральний оцет”.

Щоб вибрати оцет правильно, обов’язково ознайомтеся зі складом продукту. Базовим його елементом має бути фруктовий або ягідний сік. Багатокомпонентний продукт може містити відразу кілька інгредієнтів.

Не лякайтеся осаду на дні пляшки. Його наявність також свідчить про натуральність оцту. Промислові продукти, як правило, пастеризують, тому осаду не мають.

Зверніть увагу і на термін придатності оцту. Натуральний продукт, в залежності від його складу, може зберігатися при певних умовах не більше чотирьох років. Синтетичний же оцет не зіпсується і через 5, і через 10, і навіть через 15 років.

Вибираючи оцет, майте на увазі, що натуральний продукт може містити в собі 5-9% оцтової кислоти, але не більше.

09.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2015p. 
На головну сторінку