Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №693 від 09.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Мінеральна вода, як косметичний засіб

Мінеральною водою можна не тільки вгамовувати спрагу, але й використовувати як косметичний засіб. Справа в тому, що мінеральна вода багата унікальними мінеральними речовинами і мікроелементами, а по своїй молекулярній структурі дуже схожа на рідину, що міститься в клітинах людини.

Для косметичних процедур потрібно вибрати мінеральну воду відповідно до типу шкіри. У лікувальній мінеральній воді найвищий вміст солей. Вона допоможе звузити пори і зменшити сальний блиск, тому підходить для догляду за жирною шкірою.

В столовій мінеральній воді найнижчий вміст солей. Вона чудово тонізує і пом’якшує нормальну і суху шкіру.

Газовану воду перед використанням в якості косметичного засобу потрібно залишити у відкритому посуді на 30 - 40 хвилин. За цей час разом з газами випарується вуглекислота, яка сушить шкіру і може викликати роздратування.

Мінеральну воду можна використовувати як тонік. Якщо її заморозити у формочках для льоду, можна вранці робити тонізуючий масаж шкіри крижаними кубиками. Такий масаж зміцнює м’язи обличчя, і дрібні зморшки з’являться набагато пізніше.

Хороший ефект дають маски на основі мінеральної води.

Маска для жирної шкіри. Розведіть бодягу (подрібнена в порошок водорість) мінеральною водою до консистенції сметани. Коли маска підсохне, змийте мінеральною водою і нанесіть зволожуючий крем.

Маска для нормальної та сухої шкіри. Змішайте 1 яєчний жовток, 1 ч. л. рослинної олії, ч. л. мінеральної води. Нанесіть маску на обличчя ватяним тампоном, через 3 - 5 хвилин накладіть другий шар. Через 20 хвилин змийте маску холодним чаєм і нанесіть живильний крем.

09.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2015p. 
На головну сторінку