Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Багаті мусять платити більше впевнений Юрій Запорожець

Податок на нерухомість, ще ніхто не платив, але навколо нього вже точаться суперечки. Хтось вважає, що місцеві ради повинні максимально оподаткувати власників великих кварти та будинків, аби таким чином поповнити дірявий місцевий бюджет, інші навпаки вважають доцільним зменшити ставку нового податку практично до нуля. На тлі цих дискусій цікавий варіант запровадження податку на нерухомість подав депутат Рівненської міської ради Юрій Запорожець.

- Я вважаю, що чесним буде така ситуація, коли заможні рівняни будуть платити більше. Тому, я підготував проект рішення, згідно з яким власники будинків площею 250 квадратних метрів, на рік будуть сплачувати 750 гривень. Ті ж містяни, які є власниками будинків в 350 квадратних метрів - внесуть в бюджет вже 2000 гривень. Логіка моєї пропозиції проста – сьогодні важко всім. Однак, ті наші громадяни, які мають великі будівлі живуть все-таки набагато краще ніж більшість рівнян, і тому справедливо, аби вони платили податок на нерухомість більше. Тому що в нас як відбувається – нові податки, що введені в дію в нинішньому році, однаково б’ють “по кишені” багатих та бідних. Їздиш ти на “Ролс - Ройсі” чи на старенькому “Жигулю”, а додаткові 5% з кожного придбаного літру бензину сплати, при цьому власник старенького “ВАЗу” змушений економити на всьому аби заправити машину, а пан у якого є кошти на новенький лімузин, навіть такого подорожчання може і не помітити. Тому ми, депутати місцевих рад, мусимо робити все можливе для того, щоб полегшити податковий тягар для людей з обмеженим доходом.

- На жаль, більшість моїх колег по депутатському корпусу, які працюють в бюджетній комісії рівненської міської ради не підтримали мою пропозицію, але я вирішив винести проект рішення на сесію міської ради, і тоді при голосуванні буде видно, хто опікується інтересами простих виборців, а хто захищає багатіїв.

02.03.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку