Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Страсті за торфом

Страсті за торфом

Не встиг закінчитись конфлікт навколо керівництва підприємства ДП “Бурштин – України”, як надійшла звістка про спробу зняти керівника іншого державного підприємства – ДП “Рівнеторф”. Нам вдалося зв’язатися із виконуючою обов’язки директора цього підприємства Іриною Іванівною Тимощук та отримати її ексклюзивний коментар щодо останніх подій на підприємстві.

- Восьмого квітня на наш завод, що розташованій в селі Смига Дубенського району, приїхав керівник ДК “Укртороф” А. М. Озерчук та його радник В. П. Фатенко. Вони спробували вручити мені наказ на звільнення. Так, як згідно з чинним законодавством, не можна просто звільнити працівника без попередження за два місяці, я відмовилась приймати цей не правовий документ. Після чого пан Озерчук провів на території нашого підприємства збори мешканців села Смига та працівників підприємства, що також є порушенням норм і правил (збори трудового колективу мають бути оголошені за десять днів до їх проведення).

Я буду відстоювати як свої права, так і права нашого трудового колективу на нормальну роботу та забезпечення споживачів в наш дуже складний час доступним та якісним пальним – торфобрикетами.

- Пані Ірина, хто сьогодні керує “Рівнеторфом”?

- Я.

- Скажіть, а яка реакція на нинішні події керівництва області?

- Працівники підприємства кілька днів тому звернулися до голови Рівненської ОДА паном Віталієм Чугунніковим, і він з розумінням поставився до ситуації навколо ДП “Рівнеторф” та направив міністру пану Демчишину листа, копію якого надаю для вашого видання. Тобто, місцева влада розуміючи всі можливі наслідки більш ніж сумнівних кадрових рішень ДК “Укрторф”, зацікавлена у продовженні роботи нашого підприємства.

- Скажіть, а яка сьогодні ситуацію на підприємстві?

- За 2014 рік “Рівнеторф” виготовив рекордну кількість продукції – 71400 тон торфобрикетів. Це при тому, що потужність підприємства – 60 тисяч тон на рік. Ми перевиконали план на 23%. Це при тому, що жодної копійки з державного бюджету підприємство не отримало. Наша продукція є дуже популярною на ринку, особливо сьогодні, коли росте вартість газу, та є в державі дефіцит вугілля. Рівненські торфобрикети купують споживачі ледве не по всій державі, вони йдуть на опалення як комунальних закладів, так і приватних домогосподарств. Вже в першому кварталі 2015 року ми виготовили 20 тисяч тон продукції. Так що сказати, що “Рівнеторф” погано працює не може ніхто.

- На Вашу думку, чим тоді викликано таке рішення керівництва “Укрторфу”?

- Приватизація, ми є в списку підприємств затвердженого Кабінетом міністрів на продаж, а ефективно працююче державне підприємство за безцінь продати важко...

16.04.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2015p. 
На головну сторінку