Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №703 від 21.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Військові допомагають виховувати обездолених дітей

Військові допомагають виховувати обездолених дітей

На Рівненщині військовослужбовці окремої ремонтної військової частини відвідали підшефних вихованців Чудельської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат № 1.

Військові завітали з подарунками, пасками та спортивним інвентарем, що придбали на добровільно зібрані серед особового складу частини кошти. Для 110 хлопчаків та дівчаток цікаве спілкування із захисниками Вітчизни, веселий сміх тривало довгий час. Гості побували в навчальних класах та з великим задоволенням поспілкувалися з вчителями та школярами.

– Шефство над цим навчальним закладом вже триває декілька років, – розповів командир військової частини полковник Олександр Сварицевич. – Адже до сиріт ставлення має бути дещо інше, ніж до дітей з повноцінних сімей. Ми розуміємо, що родинне тепло їм замінити не зможемо. Але, на наш погляд, вже в цьому віці діти повинні знати, що вони такі ж повноцінні члени суспільства.

Як зазначив офіцер, вже стало доброю традицією коли у теплій і зворушливій атмосфері військовослужбовці проводять для дітлахів спільні зустрічі та екскурсії, а також взаємні привітання з святами.

– Хлопці та дівчата з радістю зустрічають своїх військових гостей, уважно слухають і запам’ятовують настанови старших про дії в різних життєвих ситуаціях, в тому числі і в період військової служби. Це не тільки радісне свято для дітвори, а й нагадування нам, дорослим, про те, що діти потребують нашої постійної турботи і захисту, ми несемо відповідальність за них в усьому, – зазначив полковник Олександр Сварицевич.

За словами досвідчених педагогів, співпраця з військовими є кращим способом прищепити любов до своєї Вітчизни, відповідальність за її долю. Завдяки активній громадянській позиції людей у погонах кожен реалізований сумісний військово-патріотичний проект залишає слід в дитячих серцях.

– Наші вихованці відірвані від рідних, у них втрачено зв’язок з минулим, перервана спадкоємність поколінь, – каже директор підшефної школи-інтернату Надія Мельник. – Байдужість підлітків до патріотичних ідеалів найчастіше виникає від незнання. Тому одним з пріоритетних напрямків діяльності нашої школи є побудова такого простору, який би зміг сформувати життєздатність особистості, тобто здатність виживати в умовах нашої реальності, розвиваючись у творчому напрямі, – підкреслив педагог.

21.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2015p. 
На головну сторінку