Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №705 від 05.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Футбол як регіональна ідея…

Футбол як регіональна ідея…

Є галузі, над якими немовби завис злий дух. Хто б і що не робив, а нічого не виходить. Яскравим прикладом цієї тези є великий Рівненський футбол. Мало хто сьогодні пам’ятає ті далекі часи, коли на матчі за участю Рівненського “Вересу” не можливо було дістати квитки, а успіхи команди ось- ось мали піднести нашу команду на рівень із українськими футбольними грандами. З того часу минуло більше двох десятиріч, і вже давно ніхто “Верес” всерйоз не сприймає.

Аж ось в місті з’явилась доволі дивна реклама, яка пропонує рівнянам вступити в “Верес”. Автору стало цікаво, хто ж і навіщо запрошує усіх мешканців міста та області стати учасниками футбольної команди, і за роз’ясненням вирішив звернутися до керівника обласної федерації футболу Олексія Хахльова.

- Пане Олексію, що це за дивна реклама “Вереса”?

- Нічого дивно не має. Ми пропонуємо усім землякам стати учасниками клубу. Для цього потрібно крім бажання відродити рівненський футбол усього оплатити сто гривень на рік в якості членського внеску.

- Ви впевненні, що саме така схема фінансування та керівництва клубом відродить “Верес”, особливо сьогодні коли навіть великі клуби мають значні проблеми із фінансуванням?

- Схема яку ми запроваджуємо не нова у світовому футболі. Серед найкращих клубів є такі, що мають не одного – двох власників, а сотні тисяч дрібних акціонерів. Наведу приклад іспанської “Барселони”. При цьому народне керування футбольною командою є доволі ефективним, тому що клуб не залежить від примх і статків одного олігарха. Але навіть не це головне. Є таке поняття, як регіональна ідея. Я, як патріот нашого Рівненського краю, вважаю – відродження великого футболу може стати однією з тих справ, які об’єднають усіх рівнян. Це реально, бо під час кризи у нових проектів з’являється шанс потіснити знаних грандів футболу. Вважаю, що вже в нинішньому сезоні Рівненський “Верес” має всі шанси перемогти у другій лізі, і це лише початок великого шляху нашої головної футбольної команди. Що ж стосується кількості учасників “Вересу”, то до кінця року думаю їх назбирається тисяч двадцять, оскільки справжніх патріотів рівненського футболу в області дуже багато.

- Скажіть, якими ще проектами крім відродження “Вереса” Ви займаєтесь?

- Роботи дуже багато. В нашу федерацію входить майже шість десятків футбольних організацій зі всієї області, і проблем вистачає. Зупинюсь на одній. В Рівному на Набережній є стадіон. Він є дуже популярний у місцевих команд. Однак якість покриття поля, м’яко кажучи, залишає бажати кращого. Не так давно у Рівному був голова нашої Федерації Андрій Павелко, і він запропонував за кошти УЄФА реконструювати футбольне поле зробивши штучне покриття. Це дасть змогу командам грати на стадіоні європейського рівня. При цьому жодних коштів з бюджету на реконструкцію не потрібно. Така програма існує в Україні вже досить давно, і ми хочемо, аби і Рівне стало її учасникам. Будемо сподіватися, що міські депутати теж долучаться до розвитку футболу і на найближчий сесії підтримують цю ініціативу обласної федерації футболу, бо без їх згоди на передачу стадіону на баланс федерації, УЄФА не зможе профінансувати реконструкцію стадіону.

05.05.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2015p. 
На головну сторінку