Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №705 від 05.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Волонтери зробили Квасилів чистим

Волонтери зробили Квасилів чистим

Рекордну кількість учасників зібрала цього року у Квасилові акція “Зробимо Україну чистою!”. На прибирання селища від сміття у суботу, 25 квітня, вийшли 11 волонтерів різного віку.

Впродовж акції небайдужі квасилівчани очистили від сміття вулицю Перспективну (бетонку), одну з лісопосадок селища, а також узбіччя дороги, що розташована поблизу колії в напрямку до залізничної платформи. Збираючи сміття, учасники акції одразу його і сортували.

За три години роботи вдалося назбирати 8 пакетів зі склом, 10 – з РЕТ-пляшками, а також 42 – з усім іншим сміттям. О 12 годині квасилівчани, які вийшли на прибирання, взяли участь у встановленні всеукраїнського рекорду з найбільшої кількості сміття, зібраної за одну секунду.

Як розповів щорічний координатор акції “Зробимо Україну чистою!” в Квасилові, голова громадської організації “Новий Квасилів” Павло Дутко, цього року прибирання в селищі виявилося наймасштабнішим і найкращим:

- Це вже третій рік, коли акція “Зробимо Україну чистою!” відбувається в Квасилові, але вперше у ній бере участь така велика кількість учасників. Сприяла цьому як хороша погода, так і серйозна робота з підготовки до акції, пророблена представниками громадської організації “Новий Квасилів”.

Вперше за усі роки ми не отримали від всеукраїнських координаторів у Києві ні пакетів для сміття, ні рукавичок. Нічого дивного у цьому немає, адже в країні іде війна, тож усі ресурси краще акумулювати на допомогу армії. Що ж стосується акції “Зробимо Україну чистою!”, то вона цього року в Квасилові відбулася коштом представників громадської організації “Новий Квасилів”. Крім того, брали з собою необхідні для прибирання речі і учасники акції.

Враження від акції, як завжди, - найкращі. Пощастило познайомитися з багатьма дуже позитивними людьми, які не бажають, щоб їх рідне селище перетворювалося на суцільний смітник. Цікаве спостереження: усі учасники акції, окрім мене, мешкають в Квасилові лише по кілька років. Натомість корінні жителі селища акцію знову “Зробимо Україну чистою!” знову чомусь проігнорували.

В усякому разі, дякую усім учасникам. Усіх буду радий бачити на прибиранні в наступному році. Якщо ж буде відповідне бажання громади, можемо влаштовувати подібні акції в Квасилові частіше, ніж раз на рік.

05.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2015p. 
На головну сторінку