Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №705 від 05.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Прості поради для здоров’я

Прості поради для здоров’я

Якщо ви порізали палець, а під рукою немає перекису водню або іншого засобу, щоб зупинити кров, просто ранку посипте цукром. 

У вас неприємний запах ніг? Не біда, скористайтеся простою порадою. Поки сидите біля телевізора, покладіть липкі березові листочки між пальцями. Робимо це кілька днів поспіль.

Якщо утворився нарив, є два дуже хороших засоби. Натріть сирий червоний буряк на дрібній тертці. Покладіть на бінт і прив’яжіть до хворого місця. Зафіксуйте лейкопластиром. Він швидко розсмокчеться. Або приготуйте мазь з однієї столової ложки меду, однієї чайної ложки пшеничного борошна і печеної цибулини, яку попередньо потрібно розтерти.

Якщо ви помітили перші ознаки випадіння волосся, скористайтеся старою порадою наших бабусь. Приготуйте сік з цибулі і відвар з будяків. Останній готується так: одну столову ложку залити склянкою окропу. Змішати 2 ст.л. соку цибулі, 3 ст.л. відвару реп’яха і чайну ложку коньяку. Втерти в коріння волосся, накрити рушником і через дві години можна змивати. Робити таку процедуру досить один раз на тиждень.

При початкових формах гіпертонії нормалізувати і знизити тиск допоможе селера. Її можна додавати в будь-які салати або просто вичавити сік і пити цілий день маленькими ковточками. Мед також має властивість знижувати тиск. Потрібно щодня вживати ложку меду, розбавивши у воді. 

Якщо є камінь в нирках, то позбутися від нього можна за допомогою відвару з плодоніжок вишні та черешні. Заварювати так: 1 ч. л. на склянку окропу, пити по 50 г. тричі на день.

При ларингіті і трахеїті крім призначення лікаря корисним буде пити сік капусти (50 грам) з медом (чайна ложка) до їжі.

Якщо вночі вас почала мучити печія, перекиньтеся на лівий бік, в такому положенні викид кислоти в стравохід менший.

А ось зубний біль можна полегшити так. Не розкриваючи рота візьміть кубик льоду і тріть ним з тильного боку долоні V-подібну перетинку між вказівним і великим пальцем.

05.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2015p. 
На головну сторінку