Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №705 від 05.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Селера

Селера

Селера - рослина, здатна виліковувати безліч хвороб завдяки наявності величезної кількості вітамінів (В, К, Е, провітамін А і аскорбінова кислота) і мікроелементів, таких як каротин, тирозин, нікотинова кислота, аспарагін, а так само ефірних масел. Крім того в селері міститься холін, протеїн і ін. Різкий смак і запашний аромат, властиві тільки селері, обумовлюються змістом апіол.

Селера уповільнює процеси старіння, так як білки, вітаміни, кислоти і мінерали, що містяться в ній, забезпечують нормальну працездатність всіх клітин організму. Селера використовується при лікуванні нервових розладів - супутників перевтоми. Ефірні масла кореня селери стимулюють секрецію шлункового соку. Селера покращує водно-сольовий обмін і здатна виліковувати цукровий діабет, що особливо важливо для літніх людей.

Очищенню крові сприяє регулярне вживання соку кореня селери, а коктейлі з соків селери, моркви, кропиви виліковують відкриті рани, опіки, виразки і запалення.

Доведено, що лікувальні властивості селери благотворно впливають на роботу серцевого м’яза, зміцнюють та відновлюють його. З допомогою соку кореня селери виліковують такі складні захворювання, як подагра і ревматизм. Селера надає позитивний вплив на роботу органів травлення. Народна медицина широко застосовує селеру при лікуванні захворювань нирок і печінки, перешкоджаючи утворенню каменів і сприяючи їх виведенню з організму, а так само для нормалізації обміну речовин. Лікувальні властивості кореня допомагають виведенню з організму сечової кислоти, мають заспокійливу дію і виліковують організм при виснаженнях.

Сіль, одержана з коренів селери, являє собою органічний натрій, який сприяє засвоєнню організмом корисних речовин.

Лікувальні властивості надає селера в будь-якому вигляді , але вживання її сирою гарантує Вашому організму отримання всіх корисних речовин, що містяться в цій рослині. Її користь неоціненна при захворюваннях шлунка, включаючи виразку, ревматизмі, ожирінні, хворобах сечовивідної системи. Вживання свіжовичавленого соку селери сприяє очищенню організму від токсинів, а низька калорійність дозволяє споживати страви з селери у великих кількостях без ризику набору зайвої ваги.

05.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2015p. 
На головну сторінку