Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №257 від 14.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лист у номер

Хто лежить у Тютьковичах?

В яких умовах нині доводиться лікуватися важкохворим

Шановна редакція газети “Рівне-Ракурс”!

Приїдьте, будь ласка, в Рівнеоблонкодиспансер, тільки не в новий, а в старий, який знаходиться у Тютьковичах. Подивіться, в яких умовах лежать хворі.

Ми приїхали відвідати хвору із Сарн, і здивувалися: хворі лежать у коридорі, на протягах, двері палат виходять майже в туалет, а тепліші палати лікарі переробляють собі під кабінети. Про їжу годі й говорити: крім каш нічого немає. “Про молоко ми забули”, - каже хвора. Всюди брудно, хоча хворі платять майже по 30 гривень: за місце, за постіль… А де ж вони, ті умови? Частіше приїжджали б міністри чи комісії. Можливо, тоді б і до хворих було якесь інше відношення, а не як до смертників, які нікому не потрібні. Дуже просимо, приїдьте.

З повагою, Полюховичі, м. Сарни

За коментарем журналіст “РР” звернулася до головного лікаря Рівненського обласного онкологічного диспансеру Григорія МАКСИМ’ЯКА.

Справді, у нас, у селі Тютьковичі, ще залишилися два діючі відділення - хіміотерапевтичне та радіологічне, які у 2007 році теж перейдуть у нове приміщення онкодиспансеру, що на вул. Олександра Олеся. На ремонт старих приміщень коштів, звісна річ, не виділяється, тому їм поки що доводиться виживати самотужки. Адже всі кошти, які нам виділяє Міністерство надзвичайних ситуацій (а фактично - держбюджет), ідуть на новобудову.

Це немалі кошти. Наприклад, у поточному році нам виділено 2,5 мільйона гривень. І все йде планово, за графіком. Тому і пацієнтам, і персоналу доведеться чекати недовго - до нового року. До речі, приміщення колишнього онкодиспансеру віддадуть також на потреби медицини області - або для хворих, що мають синдром набутого імунодефіциту, або під хоспіс.

14.09.2006Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2006p. 
На головну сторінку