Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №257 від 14.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розшук

Скільки коштує Баюн?

За інформацію про його місцезнаходження правоохоронці гарантують винагороду

У більш ніж п’ятдесят томів вмістилися матеріали кримінальної справи щодо розкрадання ліків службовими особами Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення.

30-ом медичним працівникам пред’явлено обвинувачення у розкраданні чужого майна, службового підроблення та недбалості. Від своїх посад відсторонені головний лікар Володимир Баюн, заступник головного лікаря Сергій Шевчук та завідувачка відділенням Олена Шульгата. Головного лікаря цього медичного закладу Володимира Баюна оголошено в розшук. За попередніми даними, державі завдано збитків більш ніж на 150 тисяч гривень, – повідомив перший заступник начальника слідчого відділу УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Олександр Негрей.

Група медиків, яку, за попередніми даними, очолював головний лікар диспансеру Володимир Баюн, виписували підроблені рецепти на придбання ліків людям, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС та перебували на обліку в диспансері. Підроблені рецепти на медикаменти лікарі передавали до аптек Рівного, за якими безоплатно здійснювався відпуск медпрепаратів. Їх, як свідчать матеріали справи, в подальшому використовували для обслуговування та лікування спонсорів диспансеру та керівників різного рангу. “Справа лікарів” набула широкого резонансу через велику кількість учасників – більше 30, суму завданих збитків державі та відлагоджену систему корупції. Фахівці стверджують, що подібних справ в Україні за масштабністю – одиниці. Розслідування справи тривало більше року.

Деякі лікарі визнали свою вину, охоче допомагали слідству, проте є й такі, які категорично заперечують пред’явлені їм звинувачення. Крім того, Генеральна прокуратура України дала згоду на закриття кримінальних справ щодо деяких лікарів, внаслідок акту амністії та зміни обставин. Чи є лікарі винними – остаточну крапку поставить суд.

А тих, хто володіє інформацією про місцезнаходження головного обвинуваченого - Володимира Баюна, рівненські правоохоронці просять звертатися за телефонами: 29-20-35, 29-25-93 або 02. Винагороду гарантовано.

14.09.2006ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2006p. 
На головну сторінку