Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №714 від 06.07.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Ріверсайд” сплатить місту мільйон сто дев’яносто п’ять тисяч гривень

“Ріверсайд” сплатить місту мільйон сто дев’яносто п’ять тисяч гривень

Епопея із будівництвом по вулиці Кіквідзе у Рівному вже не один місяць є найбільш проблемною для обласного центру. Ми попросили розповісти в якому стані сьогодні знаходиться вирішення проблеми “Ріверсайду” у начальника управління Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції Ігоря Мічуди.

- Справа нарешті зсунулася із “мертвої точки”. Комісія ДАБІ, під моїм керівництвом, вивчила стан об’єкту і за результатами перевірки нарахувала її власникам штраф у 981 мінімальну заробітну платню – що становить мільйон сто дев’яносто п’ять тисяч гривень. Цю суму “Ріверсайд” повинен заплатити до бюджету Рівного і вже після цього зможе подати документи на те, аби отримати земельну ділянку і, оформивши усі необхідні дозвільні документи, розпочати нормальну будівельну діяльність.

- Ігор Володимирович ви бачили цей об’єкт і яке у вас склалося враження?

- Жах. Мало того, що відсутні усі основні документи, а кілька хаотично розкиданих по землі блоків, називаються в документах “об’єктом незавершеного будівництва із ступенем готовності у чотири відсотки” те, що вже збудоване “Ріверсайдом” не витримує ніякої критики. Шкода рівнян, які піддалися на рекламну компанію “горе-будівельників” і придбали таке “житло”. Це знущання над людьми.

- Скажіть, чи буде “Ріверсайд” платити такий великий штраф?

- Не знаю, але можу відповідально сказати – ми будемо добиватися його стягнення, тому що будувати потрібно виконуючи усі вимоги чинного законодавства, бо це життя та здоров’я людей. Особливо неприпустимо наживатися на довірливості людей, фактично видурюючи з них гроші, пропонуючи їм натомість неякісне житло, до того ж збудоване з усіма можливими порушеннями.

- Як взагалі могло таке статися, що в центрі Рівного фактично без документів будувався цілий житловий масив?

- Впевнений, без “допомоги” чиновників тут просто не могло обійтися. Власники “Ріверсайду” не самогубці і організовувати таку “операцію” без підтримки впливових у Рівному панів просто не могли. Ситуація дійсно дуже погана, бо якщо в місті є влада, і вона дбає про інтереси містян, то такого знущання бути просто не могло б. Сьогодні ж ми маємо справу із цим “самбудом” та обманутими рівнянами. Це ганебний факт, але на жаль, далеко не поодинокий у нашому місті.

06.07.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2015p. 
На головну сторінку