Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №718 від 03.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Суб’єктам господарювання Рівненщини відшкодовано майже 150 млн. грн. ПДВ, половина з яких в автоматичному режимі

Суб’єктам господарювання Рівненщини відшкодовано майже 150 млн. грн. ПДВ, половина з яких в автоматичному режимі

Цікава та змістовна зустріч, ініційована Спілкою аудиторів, відбулася вчора у Рівному. Серед присутніх – керівництво Головного управління фіскальної служби Рівненщини, члени Громадської ради, територіального відділення Асоціації платників податків та представники аудиторських компаній.

“Завдяки наполегливій праці платників податків краю та професіоналізму податківців вдалося забезпечити виконання доведених завдань зі збору належних платежів до бюджетів усіх рівнів”,- зазначила заступник начальника ГУ ДФС у області Олена Дімітрук.

Завдяки покращенню бізнес-клімату, фіскальною службою області за шість місяців цього року зібрано до державного бюджету понад 695,6 млн. грн. податків, зборів та платежів, що на 203,7 млн. грн. більше ніж у минулому році. Надходження до місцевих бюджетів склали 815,8 млн. грн., що також перевищує минулорічний показник на 246,4 млн. грн.

Багатьох учасників зустрічі, насамперед, цікавила ситуація з відшкодуванням ПДВ платникам податків області.

Олена Дмитрівна повідомила, що цього року задекларовано до відшкодування 307,5 млн. грн. Серед декларантів - 97 відс. експортери продукції та послуг.

З початку року на рахунки платників відшкодовано майже 150 млн. грн. ПДВ в тому числі за процедурою автоматичного відшкодування 63 суб’єктам господарювання 70 млн. грн.

Разом з тим фіскальною службою області упереджено безпідставне повернення з бюджету 35,5 млн. грн.

Присутні жваво обговорювали окремі питання застосування системи електронного адміністрування ПДВ.

Заступник начальника ГУ ДФС Рівненщини Оксана Слесарчук звернула увагу на те, що ризикоорієнтована система автоматизованого моніторингу та запроваджений Урядом мораторій на перевірки суб’єктів господарювання суттєво вплинули на скорочення їх кількості. Сьогодні, фіскальною службою за допомогою наявних баз даних здійснюється якісний доперевірочний аналіз, визначаються можливі ризики.

Голова Громадської ради при ГУ ДФС у області Євген Щербаков відзначив, що на Рівненщині, як і в усій Україні мають бути партнерські та довірливі стосунки між бізнесом і податківцями. Вже сьогодні фіскальною службою запроваджено багато нових форм і методів роботи з платниками податків для спрощення ведення бізнесу. Учасники зустрічі висловили багато пропозицій щодо удосконалення Податкового кодексу, які після опрацювання будуть направлені до Громадської ради при ДФС України та АППУ.

03.08.2015ГУ ДФС у Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2015p. 
На головну сторінку