Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №720 від 17.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Віталій Першогуба: “Наша мета – європейське Рівне”

Віталій Першогуба: “Наша мета – європейське Рівне”

Днями Рівненська обласна організація “Європейської партії України” на своїй конференції обрала нового керівника регіональної партійної організації. Їм став відомий громадсько – політичний діяч, депутат Рівненської міської ради, голова бюджетної комісії Віталій Першогуба. Ми зустрілися із ним і попросили розповісти про партію та перші кроки на посаді голови обласної організації.

- “Європейська партія України” не є новачком у політичному житті держави. Вже дев’ять років, як партія активно працює, відстоюючи європейський шлях розвитку України. За цей час вдалося досягти вагомих успіхів. В багатьох областях наші активісти плідно працюють в радах різних рівнів. На Рівненщині тисячі людей отримали безкоштовну правову допомогу в рамках програми “Народний адвокат”. Чому я прийняв пропозицію делегатів обласної конференції і очолив обласну організацію? Річ у тім, що в нас сьогодні є дуже багато політичних сил, які висувають гарні гасла, пишуть дуже оптимістичні програми, але нічого реально не роблять для того, аби життя простих людей ставало кращим, заможнішим, цивілізованим. “Європейська партія України” є тією політичною силою, яка без гучних піар-кампаній та популістських гасел, крок за кроком здійснює свою мету – будівництво в Україні справжньої європейської держави, де люди можуть спокійно жити та працювати в цивілізованому світі. Саме це, на мою думку, і основа нашої політичної сили. Скажу із свого депутатського досвіду: будь-які проблеми можна вирішувати, якщо є бажання та фаховий підхід. Це не наш винахід – це практика європейської системи роботи органів влади. Для того, аби ми не дивилися із заздрістю на ту саму Польщу чи Чехію, нам потрібна нормально діюча система влади, без взаємного поборення, чвар, сварок та бійок у сесійній залі. Тільки тоді у нас буде порядок та сталий розвиток міста, області та держави в цілому. У нас багато говорять про демократію. Впевнений, демократія - це не анархія, де кожен робить, що йому заманеться. Навпаки, європейська демократія – це, в першу чергу, фахова влада, яку контролюють представники громадськості, яких обирають в місцеві ради. Це є запорука нормального розвитку. Саме на таких ідеях і ґрунтується програма нашої політичної сили.

Що ж стосується планів, то насамперед, ми працюємо над тим, аби залучити в лави обласної організації людей небайдужих, які мають досвід у вирішенні проблем у різних галузях і, саме головне, хочуть працювати на благо громади. Вірю, що таких людей є багато, і ми будемо їх запрошувати до нашої партії, тому що справа будівництва в Україні заможної європейської країни є сьогодні самим важливим завданням.

17.08.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2015p. 
На головну сторінку