Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №720 від 17.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Цікаво про каву та відомих кавоманів

-Відомий філософ Вольтер випивав до 50 чашок кави в день, в свою чергу представник французького реалізму Оноре де Бальзак щодня коштував близько 60 чашок кави. Іншими “фанатами” кави були композитор Людвіг ван Бетховен, який заварював каву рівно із 64 зерен та ще один філософ Жан-Поль Сартр, який годинами смакував каву з однієї і тієї ж чашки у “Cafe de Flore”. Ще однією “кавовою зіркою” можна назвати імператрицю Катерину ІІ, на одну чашку якої приходилось 81,9 г. кави, а це 4 чайні ложки.

- Письменник Віктор Гюго використовував її як фарбу для своїх картин, художник-сюрреаліст Сальвадор Далі бачив естетичну красу у проливанні її на сорочку, а письменниця та феміністка Жорж Санд вважала, що її найкраще готує композитор Фридерік Шопен.

- Крапля кофеїну вбиває равлика. Кофеїн можна використати в якості екологічно чистого пестициду для знищення равликів і слимаків. Міцна кава спочатку робить їхні рухи безладними, а потім вбиває.

- Кава псує смак печива. Виявляється, смак печива в 11 разів краще розкривається, якщо його запивати молочними напоями, а от гаряча кава “змиває” всі відчуття раніше, ніж людина встигає натішитися десертом.

- Маленькі мішечки з кавовими зернами рекомендується класти в шафи з одягом – вони не тільки додають речам аромат, але і відлякують міль.

- Якщо в шерсті вашого домашнього улюбленця оселилися блохи – спочатку вимийте його засобом від бліх, а потім натріть кавовою гущею та ретельно змийте її. В результаті отримаєте вихованця з шовковистою шерстю і приємним запахом.

- Термін “Американо” з’явився під час Другої Світової Війни. Браві американські солдати не могли пити міцний європейський кави і просили розбавити його водою.

- В Японії вважають, що користь організму приносить не тільки вживання кави всередину, але і ванни з кави, секрет приготування яких майстри зберігають у таємниці. Відомо лише, що кавову масу, налиту у ванну, нагрівають до 65 градусів, лежати в ній потрібно не менше двадцяти хвилин. Ефект – підвищується життєвий тонус і зникає втома. Ці процедури настільки популярні в Японії, що існує мережа кавових саун, у яких є не тільки ванни, але і басейни з кавою.

17.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2015p. 
На головну сторінку