Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №724 від 14.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чим замінити ранкову каву: 5 альтернатив

Чим замінити ранкову каву: 5 альтернатив

1. Зелений чай трохи поступається каві за вмістом кофеїну, але значно багатший антиоксидантами. У ньому багато аскорбінової кислоти (вітаміну С), тому він – чудова профілактики застуди.

2. Злакова “кава”. Злакові замінники кави – напої, що дуже смакують як з молоком, так і без нього. І заряджають енергією на продуктивний ранок. Також добре підійде напій з цикорію. Смачно і дуже корисно!

3. Чай з імбиру. Імбир – дуже популярна рослина у різних кухнях світу. Його використовують як природний протизапальний і болезаспокійливий засіб. Він прискорює обмін речовин і стимулює кровообіг. Саме тому імбир радять як засіб для схуднення. Одна з головних властивостей імбиру – це зняття млявості, апатії і втоми. Заварити імбирний чай можна, наприклад, за такимрецептом: подрібнити невелику кількість кореня імбиру і дати йому настоятися протягом 5-7 хвилин. Для смаку і більшої користі радимо додавати мед. Втім, в інтернеті можна знайти дуже багато хороших рецептів імбирного чаю на свій смак.

4. Фруктовий або овочевий фреш (а можна і фруктово-овочевий).Прохолодний сік добре втамовує ранкову спрагу. Утримайтеся від прийому кислого соку на голодний шлунок. Про користь такого напою багато розповідати не треба — мікроелементи, вітаміни, різноманітність і кількість яких залежить тільки від ваших смакових вподобань. А ще – заряд енергії і бадьорості!

5. Гарячий шоколад чи какао. Їх вживання скорочує ризик серцево-судинних захворювань, завдяки флавоноїдам, за вмістом яких какао не поступається червоному вину, цедрі цитрусових і зеленому чаю. А ще, це ранкова порція магнію, заліза, кальцію, калію, вітамінів, А, С, Е, D і вітамінів групи В. Теобромін, що міститься в какао (аналогічний кофеїну по підбадьорливому ефекту), гарантовано позбавить вас від залишків сонливості. Також какао та гарячий шоколад чудові антидепресанти.

14.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2015p. 
На головну сторінку