Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №726 від 28.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Перемога мешканців “Ювілейного”

Перемога мешканців “Ювілейного”

Вранці сімнадцятого вересня біля будинку по вулиці Поштовій, де проходять сесії Рівненської міської ради було як ніколи людно. Рівняни прийшли донести до депутатів свої вимоги. Особливо великим був пікет мешканців вулиці Князя Острозького, які вимагали не будувати на місті дитячого майданчику чергову багатоповерхівку. Про передісторію цієї проблеми нам розповів голова фракції “Європейської партії” в Рівненській міській раді Володимир Грудницький.

- На земельній ділянці між будинками Князя Острозького 14 та 16 знаходиться сквер, так звана “зелена зона”, і хоча вона захаращена, засмічена та заставлена “незаконними” гаражами, це не значить, що там потрібно фактично “всунути” багатоквартирний будинок, саме “всунути”, адже це буде робитися в зоні щільної забудови, між житловими будинками та дитячим садочком! Зрозуміло, що спроба розпочати це будівництво обурила мешканців мікрорайону “Ювілейний”. Активісти “Європейської партії України” підтримали рівнян, і ми поставили питання про відміну рішення про виділення земельної ділянки. На наш заклик відгукнулися тисячі мешканців міста. Натомість, вважаємо, що саму територію між двома житловими будинками потрібно перетворити в місце відпочинку для жителів прилеглих будинків. На це потрібно багато коштів, головне – бажання щось змінювати, і почати це має кожен з себе, свого подвір’я, свого міста.

Я дуже радий, що депутати Рівненської міської ради на нинішній сесії нарешті прислухались до побажань містян і відмінили ганебне рішення про передачу земельної ділянки, яке давало можливість звести на місті скверу багатоповерхівку.

На жаль цей випадок не є поодиноким в нашому місті, і тому ми звертаємося до мешканців Рівного повідомляти за телефоном (067)-382-29 -15 про подібні “будівельні ініціативи” для того, аби вчасно запобігати черговому незаконному будівництву. Взагалі ж правильним є проведення перед вирішенням питань про виділення землі під будівництво громадських слухань з обов’язковою участю в них мешканців прилеглих будинків. До речі, ця вимога є в нашій програмі міської організації “Європейської партії України”. Спільними зусиллям приведемо місто до європейського рівня життя.

28.09.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2015p. 
На головну сторінку