Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №726 від 28.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Ксенія Сапунова – нове обличчя рівненської політики

Ксенія Сапунова – нове обличчя рівненської політики

Наш час дуже цікавий тим, що все більше активних людей приходять в політику. Це дуже цікавий та позитивний феномен, тому що головна вада нашої політичної системи - це діячі, які ще з часів Радянського Союзу змінюючи партії та посади, складали основні кадри наших рад різних рівнів. Тому, познайомившись із активісткою “Радикальної партії Олега Ляшка” Ксенією Сапуновою, відразу запитав, як вона прийшла в політику.

- Під час вагітності деякий час змушена була знаходитися у лікарні, найперше що вразило – умови в яких перебували вагітні жінки, і це в медичному закладі, де народжуються нові життя. Тому вирішила – потрібно працювати для того, аби змінювати ситуацію на краще, і далеко не тільки в нашій медицині. Тому в 2012 році я вступила в “Радикальну партію Олега Ляшка”. Вважаю, ця політична сила відстоює інтереси простих українців, бореться із корупцією, а саме головне - наша партія є партію простих людей, які хочуть змінити Україну. Крім партійної роботи я, після початку війни на Сході, разом із такими ж молодими мамами як я, почали допомагати родинам біженців із Донбасу. Мало хто уявляє наскільки важко цим людям, особливо маленьким дітям. Думаю, усім нам потрібно не забувати, що найбільше страждають на кожній війні саме діти і допомагати в першу чергу потрібно саме їм.

- Пані Ксенія, скажіть, які проблеми Рівного ви, як громадсько – політична активістка, вважаєте найбільш серйозними?

- Проблем є дуже багато. Я вважаю, що ми, міські активісти, повинні бути представниками громадян і займатися допомогою у вирішенні тисяч, на перший погляд, дрібних проблем. От мешканці вулиць Князя Володимира та Млинівської вже багато років скаржаться на нестерпну транспортну ситуацію в цьому районі. Річ у тім, що Рівне одне з небагатьох обласних центрів, де немає повноцінної об’їзної дороги, і транспорт з Сарненського напрямку змушений їхати через спальні райони обласного центру до Луцького виїзду. При цьому потік машин постійно збільшується, “фури” їдуть і в день, і в ночі. Хто мусить постійно піднімати питання про будівництво нової об’їзної дороги? Активісти та депутати міської та обласної рад від Рівного. Тому, що це наш обов’язок. Наведу, ще один приклад – біля середньої школи номер п’ять є парк. Він знаходиться в дуже занедбаному стані. Тобто замість місця, де могли б відпочивати рівняни, гуляти мами з маленькими діточками, ми маємо ледве не смітник. Перетворити його в гарний затишний парк – це справа, яку потрібно зробити всім спільно. Таких на перший погляд простих проблем є дійсно дуже багато, зрозуміло, що за один день їх не вирішити. Однак потрібно щоденно працювати над тим, аби наше місто, наша вулиця, наш двір ставали гарнішими та зручнішими для рівнян. Саме тому я і прийшла у політику, бо якщо нічого не робити на користь суспільства, то нічого в нашій країні не зміниться. А дорога розпочинається із перших, спільних кроків назустріч щасливому майбутньому нас та наших дітей.

28.09.2015Спілкувався Анатолій Сапонюк



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2015p. 
На головну сторінку