Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №728 від 12.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному відомі лідери передвиборчих перегонів

Після закінчення офіційного висунення кандидатів на місцевих виборах соціологічною службою “Всеукраїнського центру вивчення суспільної думки” було проведене чергове соціологічне опитування громадської думки у декількох містах, зокрема і в м. Рівному. Опитування проводилось на замовлення громадської організації “Інститут національних інтересів”.

В ході дослідження вивчались політичні настрої рівнян напередодні місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2015 р. Результати дослідження свідчать, що 49 % рівнян абсолютно впевнені, що вони візьмуть участь у цих виборах, ще близько 42 % кажуть, що швидше за все візьмуть участь у виборах.

На запитання “Якби вибори міського голови Рівного відбувались у найближчу неділю, за кого з перелічених кандидатів Ви би проголосували?” відповіді розподілились наступним чином (графік 1)

З висуванням кандидатів структурувався ї їхній електорат. За місяць, з часу проведення нашого попереднього дослідження, лідери виборчих перегонів не змінились: за діючого міського голову Рівного Володимира Хомка в даний час готові проголосувати 29,6%, за голову громадської організації “Рівненський громадський контроль” Дмитра Якимця – 28,3%. Рейтинг Д.Якимця впродовж останніх місяців стабільно зростає, тому питання , хто стане лідером виборчих перегонів до закінчення виборчої кампанії залишатиметься основною інтригою у Рівному. Інші кандидати користуються помітно меншою підтримкою рівнян і розраховувати на перемогу їм дуже важко. Проте значна кількість рівнян ще не визначилась (28,4 %) тому кандидатам є за що боротись.

Серед місцевих організацій партій стали відомі ті, які станом на 4 жовтня можуть розраховувати на подолання 5-ти відсоткового виборчого бар’єру та отримання мандатів депутатів Рівнеради.

На запитання “Якби вибори депутатів Рівненської міської ради відбувались у найближчу неділю, за яку з місцевих організацій партій Ви би проголосували?” відповіді розподілились так (графік 2)

Лідерами серед партійних організацій зараз є “Блок Петра Порошенка – Солідарність” (19,3 %), ВО “Громадський контроль” (19,2 %), Об’єднання “Сомопоміч” (9,7 %), ВО “Батьківщина” (9,3 %), УКРОП (8,3 %) та ВО “Свобода” (7,3 %). Інші політичні сили на даний час не долають виборчого бар’єру.

Хоч електорат партій більш структурований, ніж електорат кандидатів, проте, залишається близько 20 % виборців які не визначились у своєму партійному виборі.

Дослідження проводилося методом особистого телефонного інтерв’ю у період з 1 по 4 жовтня. Вибіркова сукупність - 1000 респондентів. Вибірка є репрезентативною, оскільки відтворює статистичну структуру населення за основними соціально-демографічними (вік, стать) та територіальними ознаками (поділ міста на райони). Статистична похибка становить ±3,2%.

12.10.2015Прес-служба “Інституту національних інтересів”



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2015p. 
На головну сторінку