Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №728 від 12.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Хлопчик на мільйон доларів”:

“Хлопчик на мільйон доларів”:

хто кому пропонував такі гроші за здачу посади мера Рівного?

Те, що ця виборча компанія за посаду міського голови Рівного буде брудною, ні в кого не викликало сумніву. Не дарма ж було стільки коштів витрачено на передвиборчу агітацію. Питання було лише в тому, коли цей бруд почнуть виливати так звані “піар-технологи” кандидатів. І ось, за три тижні до виборів - почалося! Скандал аж на мільйон доларів, котрі в очі ніхто не бачив, але всі в місті про ці гроші вже говорять. Причому, обидва фігуранти скандалу, надутого піар-технологами місцевого розливу, вражають своєю “креативністю”. Одному для повноти картини бракує невдалої спроби замаху, нібито замовленого конкурентом. Інший же вкотре вражає оптимізмом з приводу своїх політичних рейтингів.

Вчора на одному з рівненських медіа-ресурсів була оприлюднена, як там вказувалося: “неперевірена, але від дуже достовірного джерела” інформація про те, що одному з кандидатів на посаду міського голови представники іншого нібито пропонували мільйон доларів за те, щоб знявся з виборів. А вже сьогодні цей “непідкупний” кандидат разом зі своїм заступником по громадській організації зібрав прес-конференцію, на якій вони розповіли про всі подробиці. Навіть посаду того, хто збирався “купити” назвали.

Пропозиція нібито надійшла заступнику голови ГО “Громадського контролю” Олександру Зайчуку. За його словами, йому зателефонував невідомий чоловік і попросив зустрітися. Під час зустрічі у коридорі “Громадського контролю” він нібито одразу заявив: якщо голова ГО “Громадський контроль” і кандидат на посаду міського голови Рівного Дмитро Якимець зніме свою кандидатуру, то отримає мільйон доларів. І додав, що за суму ще можна домовлятися. Було це все, за словами пана Зайчука, минулої п’ятниці. А вже на вихідних йому нібито почали телефонувати і надсилати смс з погрозами. На кшталт, якщо Дмитро Якимець відмовиться від “пропозиції”, то опиниться у лікарні.

У понеділок пан Зайчук вирішив з цього приводу звернутися до правоохоронних органів, і ті, на диво оперативно, того ж дня затримали 22-річного хлопця, який пропонував кошти.

На прес-конференції пан Зайчук додав, що юнак, якого затримали — з Чернівців і що його та ще одного хлопця найняла якась контактна особа, ім’я якої мають встановити правоохоронці. А ще Олександр Зайчук зазначив, що затриманий хлопець у розмові заявляв, що “кошти пропонують від чинного міського голови Рівного”.

Відомо, що наразі правоохоронці встановлюють зв’язки затриманого 22-річного мешканця Чернівців, проводять розшукові заходи щодо встановлення особи іншого. Також перевіряють достовірність інформації з телефонних розмов, чи не є це все провокацією. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Тим часом, другий фігурант цього скандалу Володимир Хомко пообіцяв вже завтра зібрати з цього приводу брифінг для журналістів. А в своєму коментарі журналісту PRESS-ЦЕНТР цю ситуацію він назвав провокацією.

- Мій рейтинг втричі вищий за будь-якого з кандидатів, які вважаються можливими фаворитами цих перегонів. Для перемоги мені достатньо спокійно дійти до виборів. Тому, якби мені пропонували мільйон доларів, щоб знявся з виборів, то в тому була б якась логіка. Я знав, що ближче до виборів почнуть вкидати якісь “бомби”. Щоправда, не знав, коли саме це буде. Не виключаю, що це не остання провокативна інформація. Це свідчить про єдине - в штабах конкурентів закінчилися “креативні” ідеї і почалися такі от передвиборчі конвульсії. Зі свого боку, я буду наполягати на об’єктивному, оперативному і всебічному розгляді правоохоронцями цієї справи. Знаю, що затриманий молодик навіть мого прізвища не знав. Зі слів правоохоронців, він називав мене Хоменко, а не Хомко. Він не єдиний фігурант у цій справі і основна задача правоохоронців встановити ще й особи тих, хто це все замовив. Тоді, гадаю, все стане зрозуміло.

12.10.2015Влад ІСАЄВ, http://vk.cc/4h4qJD



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2015p. 
На головну сторінку