Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №732 від 09.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Олег Червонюк:

Олег Червонюк:

“В місцевих радах немає місця політиці”

Навіть перші підсумки нинішніх виборів до місцевих рад є доволі неоднозначними. Принаймні таке враження складається від спілкування із людьми непересічними, які мають своє бачення шляхів розвитку (або виживання, кому як подобається) України. Автор попросив поділитися своїми думками власника Рівненського “Льонокомбінату”, відомого громадського діяча Олега Червонюка.

- Я вважаю нинішній закон про місцеві вибори дуже поганим. Місцеві ради - це органи самоврядування, а не політичні інституції, де партії через своїх представників втілюють свої ідеї. Коли я перший раз став депутатом міської ради, а було це вже давно, у нас в раді були здебільше люди, які вміли керувати колективами і знали як вирішувати проблеми. При цьому проблеми не глобальні, а конкретні. Це було дійсно корисно для міської громади. Сьогодні, боюсь, що ми обрали таких представників, багато з яких навіть власні проблеми вирішувати не вміють, а про те, як керувати містом чи областю взагалі мають більш ніж туманне уявлення. В цьому проблема партійної системи виборів. Ми, виборці, змушені голосувати за політичні сили на виборах, які за самою своєю суттю не є політичними. Ще одна небезпека партійної схеми виборів до обласних рад - це те, що в кожній області буде своя партійна більшість, а від цього вже один крок до нового спалаху сепаратизму.

Так що, думаю, потрібно знову повертатися до суто мажоритарної схеми проведення місцевих виборів, коли виборці знають за кого вони голосують, і потім депутат відчуває, принаймні в теорії, відповідальність за те, щоб не підвести своїх виборців

Окремо хочу зупинитися на мерських виборах в обласному центрі. Вважаю, сьогодні у вкрай непростий час робити двотурові вибори міських голів невчасно. Я би запропонував лідеру перегонів Володимиру Хомку та Дмитру Якимцю, який прийшов в першому турі другим, взагалі об’єднатися для того, аби спільно працювати на благо та розвиток нашого міста. Я сподіваюся, що обидва кандидати є справжніми патріотами, а тому просто зобов’язані працювати разом. Оскільки Володимир Євгенович набрав удвічі більше голосів, і враховуючи його колосальний досвід керманича громади обласного центру, саме він повинен бути очільником міста і в подальшому, а молодий енергійний Дмитро Якимець міг би очолити комунальну галузь Рівного і на практиці довести, що його програма “Нове місто” є серйозною програмою дій. Це б дало змогу ефективно використати гроші, які будуть витрачені на другий тур виборів, а гроші направити на вирішення соціальних потреб рівнян.

09.11.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2015p. 
На головну сторінку