Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №732 від 09.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Продукти для сну: що з’їсти, щоб краще спати

Звичайно, краще взагалі не їсти на ніч. А якщо все-таки дуже хочеться, обирайте правильні продукти для сну – такі, які допоможуть швидше заснути і впоратися з безсонням. Деякі продукти допомагають краще спати, в той час як інші, навпаки, провокують безсоння і зовсім не сприяють релаксації.

5 кращих продуктів для сну

1. Банани. По-перше, банани краще інших фруктів вгамовують апетит. Незважаючи на те що вони досить калорійні, все-таки краще з’їсти перед сном банан, ніж сендвіч. По-друге, банани містять магній і калій, які сприяють швидкому відновленню м’язів. І по-третє, банани стабілізують серотонін і меланін, допомагаючи мозку повністю розслабитися.

2. Вівсяна каша. Ця ранкова їжа є також одним з продуктів, що сприяють сну. Все завдяки мікроелементам в складі, які сприятливо впливають на збуджену нервову систему. Якщо в кашу додати шматочки банана, ефект буде ще сильнішим.

3. Варене яйце. Якщо ночами ви прокидаєтеся від голоду, візьміть за звичку з’їдати ввечері варене яйце. У яйцях міститься багато білка, вони добре насичують, так що бігти вночі до холодильника не доведеться. Якщо шукаєте ідеальні продукти перед сном, знайте – це яйця.

4. Мигдаль. Завдяки магнію у складі мигдаль допомагає швидше заснути, а ще дарує відчуття насичення. До того ж мигдаль містить корисні жири – як бонус.

5. Тунець. Ще один білковий перекус, які допоможе вам міцно спати всю ніч і позбавить від зайвих калорій. З’їжте його зі шматочком цільнозернового хліба і свіжим огірком

Окрім повноцінної їжі, на сон дуже добре впливають деякі напої – в першу чергу, трав’яні чаї. Якщо мучить вас безсоння, щовечора заварюй те ромашковий чай або чай з материнкою. Підійде і неміцний зелений чай з м’ятою.

09.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2015p. 
На головну сторінку